Jessica Almenäs om stora problemen efter corona

Jessica Almenäs berättar om tuffa tiden under och efter corona.

Foto: TT
Programledaren Jessica Almenäs fick covid-19 och har fortfarande inte återhämtat sig.

Ciaras starka ord till Måns Zelmerlöw efter svåra tiden

Programledaren Jessica Almenäs blev sjuk i corona redan i december/januari efter en resa till Singapore. Hon berättar nu på Instagram att hon var sjuk länge, i 6–7 veckor, med hosta feber huvudvärk och ont i kroppen. Även lukt- och smaksinne försvann.

Jessica Almenäs blev svårt sjuk i corona

Nu känner hon att kroppen fortfarande inte är återhämtad.

“Jag känner fortfarande att jag inte orkar lika mycket som förr. Blir andfådd vid minsta ansträngning, har mycket högre puls än innan när jag tränar, får nästan direkt mjölksyra och känns som lungkapaciteten är mindre på nåt sätt. Det är väldigt frustrerande. Lite rädd blir man ju också, man undrar ju hur det där skitviruset har påverkat kroppen egentligen”, skriver hon på Instagram.

Jessica Almenäs frågar även sina följare om de varit sjuka i covid-19, vilket flera har.

“Precis samma här. Hade bra flås innan jag blev sjuk i mars. Känner fortfarande att jag blir andfådd fortare än normalt. Är trött också”, skriver en person.

“Min största utmaning nu 21 veckor efter min första “covid-stöt” är påverkan på hjärnan. Rejäl kognitiv svikt och en enorm hjärntrötthet”, skriver en annan.

Så här skriver hon själv på Instagram:

View this post on Instagram

Vet inte riktigt vad jag vill säga med bilden, men kan vi prata lite om covid-19? Eller kanske snarare om vad som händer EFTER man haft covid-19. Måste få veta om det är fler som upplever samma sak som jag. Jag har ju antikroppar och jag har nog inte pratat så mycket om det, men jag hade corona redan i december/januari. Tror jag blev smittad i Singapore (en JÄVLA tur att jag inte sprang det där maratonloppet när jag hade börjat hosta..😳). Var hur som helst sjuk ganska länge, 6-7 veckor med hosta, feber, huvudvärk, ont i kroppen, svårt att andas, noll lukt och smak. När jag väl blev ”frisk” tyckte jag det tog så lång tid att komma tillbaka, orka träna igen osv. Hade visserligen gått ner 2-3 kg i muskler men var ju innan jag blev sjuk i absolut toppform. Nåväl, känner fortfarande att jag inte orkar lika mycket som förr. Blir andfådd vid minsta ansträngning, har mycket högre puls än innan när jag tränar, får nästan direkt mjölksyra och känns som lungkapaciteten är mindre på nåt sätt. Det är väldigt frustrerande. Lite rädd blir man ju också, man undrar ju hur det där skitviruset har påverkat kroppen egentligen 🤔 Har ju också tex haft stora störningar i menscykeln efter corona (det vet ni som lyssnar på @traningspodden ). Är det någon som varit sjuk i covid-19 som känner igen sig i detta? Hur mår ni efteråt? #corona #covid19 #träningspodden

A post shared by JESSICA ALMENÄS (@jessicaalmenas) on

Virusfällorna i badrummet – här slarvar svenskarna mest

Agnes Wold: Så håller du dig frisk i höst

Mer innehåll hos allas.se: