Lästips: Träning och motionLivet med psykisk ohälsaPsykologiSköldkörtelproblemBlodtryck

Kalle Moraeus superstrikta diet efter Biggest loser

31 maj, 2018 
AvHelena Sjögren
Kalle Moraeus går på en superstrikt LCHF-diet för att få rätt på hälsan.
Efter att Kalle Moraeus deltagit i inspelningarna av Biggest loser VIP har han bestämt sig för att göra ett "definitivt ryck" när det kommer till hälsan. Nu kör han en superstrikt LCHF-diet för att nå sin målvikt.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

Riksspelmannen Kalle Moraeus har alltid kämpat mot kilona. Men efter att nyligen ha avslutat inspelningarna av Biggest Loser VIP känner han att han är på en helt ny väg.

– Jag är en överviktig person, men jag har alltid varit intresserad av hälsa. Nu ska jag göra mitt definitiva ryck. Jag vill inte spendera ålderdomen med att vara sjuk. Är man överviktig som jag så är det inte frågan OM jag blir sjuk utan när, säger han till Aftonbladet.

Utan att avslöja några detaljer om programmet, berättar han att han har tappat mycket i vikt och dessutom känner sig väldigt inspirerad att hålla fast vid sin nya livsstil.

– Den är fantastisk. Det går jättebra. Jag kör superstrikt LCHF-diet och jag äter väldigt lite mat.

Kalle Moraeus om nya livsstilen

Han vill gärna att det ska vara alla färger på tallriken och beskriver sig fortfarande som en livsnjutare. Samtidigt har han blivit mer noggrann med vad han stoppar i sig.

Olika livsmedel som passar den som äter enligt LCHF.
LCHF-dieten går ut på att äta lite kolhydrater till förmån för mer fett. Foto: IBL/TT

Och viktresan är långt ifrån över.

– Jag har ganska mycket kvar, men jag kan det här så fruktansvärt bra. Min utmaning blir när jag når den vikt jag vill ha. Då måste jag leva så i ett år, då ritar man om kroppens karta. Då går man inte upp lika lätt. Det är där kampen ligger! säger Kalle Moraeus till Aftonbladet.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons