Trending: Träning och motionLivet med psykisk ohälsaPsykologiSköldkörtelproblemBlodtryck

3 frågor lyckoexperten ställer sig själv varje morgon

01 nov, 2021 
Sandra Hiort
Lycklig kvinna med uppsträckta armar.
Hur börjar du din morgon på allra bästa sätt? Den här lyckoexperten har hittat sin optimala rutin. En del av den är att ställa sig själv de här tre frågorna – varje morgon.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Våra morgnar kan se väldigt olika ut och vi behöver olika saker. Någon tar tid på sig att verkligen vakna till medan en annan skuttar upp ur sängen och är redo att starta dagen på studs.

Men för att börja dagen på bästa sätt så kan det vara bra att hitta en rutin som just du gillar. Lyckoexperten Michelle Wax tycker också att du ska ta dig tid att stämma av med dig själv varje morgon.

Se också: 9 saker lyckliga par gör tillsammans på helgerna

9 saker lyckliga par gör tillsammansBrand logo
9 saker lyckliga par gör tillsammans

3 frågor du kan ställa dig själv för en lyckligare dag

Du kan skriva ner dina tankar om du vill men det är inget måste. Det viktigaste är att du funderar över några saker, ställ dig själv de här tre frågorna, tipsar Wax om hos Wellandgood.

Michelle Wac lyckoexpert
Michelle Wax på American Happiness Project

1, Vad kan jag se fram emot idag?

Det finns alltid något att se fram emot, även under tuffare dagar, och det behöver absolut inte vara något stort. Det kan handla om att du kommer träffa en kollega du gillar, att din hund kommer vara glad när du kommer hem eller att du ska äta något gott till middag …

Annons

Genom att fokusera på något positivt tränar du både din hjärna att bli lite mer optimistisk och skapar en bra känsla i kroppen. En känsla som förhoppningsvis håller i sig hela dagen.

2, Vad kan stressa mig idag och hur hanterar jag det?

Tankar på sådant som stressar oss kan lätt leda in oss på negativa känslor. Genom att ta kontroll över dina känslor kan du börja dagen mer positivt. Du kan känna dig trygg i att du har en plan och bemöta situationer på ett lugnare sätt.

Se också: 5 saker i hemmet som gör dig lycklig

5 saker i hemmet som gör dig lyckligare enligt forskningBrand logo
5 saker i hemmet som gör dig lyckligare enligt forskning

3, Hur vill jag känna ikväll, och hur når jag dit?

Sjunker du matt ner i soffan på kvällen och bara stirrar framför dig? Eller går du kanske irriterad muttrandes och plockar med saker? Eller går du kanske redan och lägger dig glad och nöjd?

Fundera på hur du vill känna istället i slutet av dagen. Gå sedan steg för steg bakåt och tänk på vad som krävs för att du ska känna som du vill när du går och lägger dig på kvällen.

Källa: Wellandgood

Annons