Människor som alltid är sena är mer framgångsrika

Sen och intelligent kvinna tittar på klockan

Är du alltid sen? Grattis, då kommer du antagligen att leva längre.

Vi har alla en vän som alltid dyker upp sent till middagen, trillar in en timme sent till aw:n eller bara allmänt inte lyckas komma i tid. Har du ingen sådan vän? Då är nog du själv just den vännen. Och om du är det har vi goda nyheter – det finns nämligen stora fördelar med att vara den som kommer sent.

Enligt författaren Diana Delonzor som skrivit boken Never be late again känner sig människor som ofta är försenade mindre stressade än andra.

– Många människor som är sena tenderar att vara både optimistiska och orealistiska. De tror verkligen att de kan hinna springa, hämta upp sin tvätt, handla mat och lämna barnen på skolan inom en timme, skriver DeLonzor.

Tänker utanför boxen

Detta gör också att de minns den där gången för tio år sedan när de faktiskt hann med allt och tenderar att glömma alla andra gånger när det sket sig. Dessutom är dessa människor ofta bra på att tänka utanför boxen och komma på kreativa lösningar, vilket leder till framgångar i jobbet, uppger People Magazine.

via GIPHY

Människor som ofta är sena är entusiaster. Deras svagheter är att de ofta är splittrade och odisciplinerade – men fördelarna är att de är extroverta, spontana och positiva. De är inte de som bokar flyg, håller koll på tidtabeller och hotell utan de kastar ned sina saker i resväskan och går – resten löser sig.

Kan leva längre

I slutändan finns faktiskt studier som menar att människor som ofta är sena lever längre. I International Journal of Clinical and Health Psychology pekar de på att eftersom de känner mindre stress i livet överlag oroar de sig också mindre över att komma i tid vilket leder till att de har mindre risk att drabbas av stressrelaterade sjukdomar, så som hjärtattack.

Tycker du att det är irriterande när din vän, mamma eller partner för hundrade gången kommer sent? Det kan faktiskt vara så att dennes inre klocka går annorlunda än din. Hen menar inte att vara sen, det bara blir så.

Av Nathalie Mark/Baaam.se 

Foto: TT

Mer innehåll hos allas.se: