Mikroknepet för kalla fötter – tar bara 1 minut

Frusna fötter utanför täcket.
Foto: TT/Shutterstock
Fryser du ofta om fötterna? Det är du långtifrån ensam om! Det finns ett enkelt sätt att lösa problemet – och det tar bara en enda minut.

Vi är många som lider av kalla fötter, och händer, speciellt under vinterhalvåret. Det kan finnas olika anledningar till att fötterna är kalla och förstås är klimatet en av dem – händer och fötter blir kalla först eftersom kroppen drar ihop blodkärlen i yttre kroppsdelar för att spara på värmen och i resten av kroppen.

Läs också: 13 gosiga prylar till den som alltid fryser

Men den som ofta har kalla händer och fötter kan också dras med cirkulationsproblem vilket innebär att hjärtat inte pumpar blodet tillräckligt effektivt till de yttre delarna av kroppen vilket gör att du fryser. Oftast är det helt ofarligt och här spelar ärftlighet också in, din frusenhet kan alltså ha funnits i släkten i generationer. Om dina besvär är ihållande och du lider väldigt mycket av dina kalla fötter, och om de dessutom blir bleka när du fryser, är det en bra idé att rådgöra med din läkare.

Om du är rökare gör du klokt i att sluta. Förutom att det är skadligt för din allmänna hälsa så bidrar cigaretterna till att dina blodkärl drar ihop sig och att dina händer och fötter blir kalla.

Så slipper du kalla fötter med mikroknepet

Att råda bot på kalla fötter är som tur är väldigt enkelt och stavas varma och sköna sockar. Vill du gå ännu ett steg längre ska du investera i ett par så kallade värmetofflor som går att värma i mikrovågsugnen.

Läs mer och beställ egna värmetofflor här (reklamlänk från Aller media shop)

I vår shop finns dessa praktiska tofflor som har inbyggda innerkuddar som du helt enkelt värmer i din mikro i en minut och stoppar in i tofflorna och känner hur värmen sprider sig över dina nedkylda fossingar. Tofflorna är härlig mjuk fleece och i one size som går att tvätta i maskinen.

Läs mer och beställ egna värmetofflor här (reklamlänk från Aller media shop)

Du som vill hjälpa kroppen på traven genom att öka blodcirkulationen kan investera i ett par stödstrumpor.

Denna snygga modell från Funq Wear hjälper även till att minska svullnad i benen och är därför perfekta för dig som till exempel sitter mycket under dagen eller när du ska ut på en längre flygresa.

De snygga stödstrumporna finns i flera olika färger.

Läs mer och beställ stödstrumporna här (reklamlänk från Aller media shop)

Beror dina kalla fötter på att golvet hemma hos dig är kallt? Investera då i dessa gosiga slip-in-tofflor i med härlig fuskpäls som värmer skönt även när du är igång och rör dig runt hemmet.

Läs mer och beställ slip-in-tofflorna här (reklamlänk från Aller media shop)

Lider du av kalla fötter när det är sovdags? Då kan du stoppa fötterna i dessa mjuka och superfluffiga dunsockor som passar alla fotstorlekar. Sockornas yttermaterial är 100 procent bomull som andas ordentligt och fyllningen är tvättat ankdun- och fjäder som håller värmen hela natten.

Läs mer och beställ dunsockorna här (reklamlänk från Aller media shop)

Källa: 1177.se

Läs också: Ont i nacken? 5 sätt att lindra smärtan

Mer inspirerande innehåll från allas.se: