Artikeln innehåller reklamlänkar

Mikroknepet för kalla fötter – tar bara 1 minut

Frusna fötter utanför täcket.

Foto: TT/Shutterstock

Fryser du ofta om fötterna? Det är du långtifrån ensam om! Det finns ett enkelt sätt att lösa problemet – och det tar bara en enda minut.

Vi är många som lider av kalla fötter, och händer, speciellt under vinterhalvåret. Det kan finnas olika anledningar till att fötterna är kalla och förstås är klimatet en av dem – händer och fötter blir kalla först eftersom kroppen drar ihop blodkärlen i yttre kroppsdelar för att spara på värmen och i resten av kroppen.

Besvär med kalla fötter

Men den som ofta har kalla händer och fötter kan också dras med cirkulationsproblem vilket innebär att hjärtat inte pumpar blodet tillräckligt effektivt till de yttre delarna av kroppen vilket gör att du fryser. Oftast är det helt ofarligt och här spelar ärftlighet också in, din frusenhet kan alltså ha funnits i släkten i generationer.

Om dina besvär är ihållande och du lider väldigt mycket av dina kalla fötter, och om de dessutom blir bleka när du fryser, är det en bra idé att rådgöra med din läkare.

Om du är rökare gör du klokt i att sluta. Förutom att det är skadligt för din allmänna hälsa så bidrar cigaretterna till att dina blodkärl drar ihop sig och att dina händer och fötter blir kalla.

Så slipper du kalla fötter med mikroknepet

Att råda bot på kalla fötter är som tur är väldigt enkelt och stavas varma och sköna sockar. Vill du gå ännu ett steg längre ska du investera i ett par så kallade värmetofflor som går att värma i mikrovågsugnen.

Tofflorna passar fötter i storlek 37-40 och är tillverkade av mjuk och skön plysch som värmer hela foten. Resårbandet vid ankeln hjälper till att hålla tofflan på plats. Fyllningen i sulan är en blandning av hirs och lavendel som håller värmen och doftar gott vid uppvärmning.

Läs mer och beställ egna värmetofflor här (länk till Smarta saker)

Öka blodcirkulationen

Du som vill hjälpa kroppen på traven genom att öka blodcirkulationen kan investera i ett par stödstrumpor.

Denna snygga modellen är en knähög kompressionsstrumpa som passar att bära både vid graviditet, åderbråck och flygresor eller om man har cirkulationsproblem vid flygresor.

Läs mer och beställ stödstrumporna här (länk till Apotek Hjärtat)

Håll värmen om fötterna

Beror dina kalla fötter på att golvet hemma hos dig är kallt? Investera då i ett par gosiga fårskinnstofflor. Shepherd Emmy är ett par mjuka och värmande damtofflor i fårskinn.

Läs mer och beställ tofflorna här (länk till Åhléns)

Sovsocka

Lider du av kalla fötter när det är sovdags? Då kan du stoppa fötterna i dessa mjuka strumporna. Myssockan har mjukt, mönsterstickat chenillegarn med skönt teddyfoder som håller fötterna varma hela natten.

Läs mer och köp sockorna här

Källa: 1177.se

Se också: Skönhetsrutiner för dina fötter

Slå på ljud