Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:Träning och motionNär hjärtat svikerPsykologiBlodtryckMag- och tarmproblem

Mikroknepet för kalla fötter – tar bara 1 minut

07 feb, 2022 
Redaktionen
Frusna fötter utanför täcket.
Foto: TT/Shutterstock
Fryser du ofta om fötterna? Det är du långtifrån ensam om! Det finns ett enkelt sätt att lösa problemet – och det tar bara en enda minut.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vi är många som lider av kalla fötter, och händer, speciellt under vinterhalvåret. Det kan finnas olika anledningar till att fötterna är kalla och förstås är klimatet en av dem – händer och fötter blir kalla först eftersom kroppen drar ihop blodkärlen i yttre kroppsdelar för att spara på värmen och i resten av kroppen.

Besvär med kalla fötter

Men den som ofta har kalla händer och fötter kan också dras med cirkulationsproblem vilket innebär att hjärtat inte pumpar blodet tillräckligt effektivt till de yttre delarna av kroppen vilket gör att du fryser. Oftast är det helt ofarligt och här spelar ärftlighet också in, din frusenhet kan alltså ha funnits i släkten i generationer.

Om dina besvär är ihållande och du lider väldigt mycket av dina kalla fötter, och om de dessutom blir bleka när du fryser, är det en bra idé att rådgöra med din läkare.

Om du är rökare gör du klokt i att sluta. Förutom att det är skadligt för din allmänna hälsa så bidrar cigaretterna till att dina blodkärl drar ihop sig och att dina händer och fötter blir kalla.

Annons

Så slipper du kalla fötter med mikroknepet

Att råda bot på kalla fötter är som tur är väldigt enkelt och stavas varma och sköna sockar. Vill du gå ännu ett steg längre ska du investera i ett par så kallade värmetofflor som går att värma i mikrovågsugnen.

Tofflorna passar fötter i storlek 38-43, finns i fyra olika färger och är tillverkade av mjuk och skön plysch som värmer hela foten. Snöret vid ankeln hjälper till att hålla tofflan på plats och hindrar värmen från att sippra ut. Fyllningen i sulan består av linfrön som håller värmen och tofflorna doftar gott vid uppvärmning.

Läs mer och beställ egna värmetofflor här (reklamlänk).

Fotvärmare/tofflor för mikron

Det finns fler varianter av värmande tofflor, bland annat de här som har en rapsfröfyllning och är gjorda i mjuk och fluffig polyesterfleece. De passar storlek 37-40, du kan läsa mer och köpa tofflorna här (reklamlänk).

Annons
Fotvärmare/tofflor för mikron

Om du vill maximera myset så kan du ta en titt på den här fotvärmaren från Beurer, som inte bara har två olika temperaturlägen utan också två massageprogram. Den har avtagbar teddyplysch på insidan och passar många olika storlekar på fötter. Läs mer och köp fotvärmaren här (reklamlänk).

Fotvärmare med massage från Beurer

Öka blodcirkulationen

Du som vill hjälpa kroppen på traven genom att öka blodcirkulationen kan investera i ett par stödstrumpor.

Annons

Denna snygga modellen är en knähög kompressionsstrumpa som passar att bära både vid graviditet, åderbråck och flygresor eller om man har cirkulationsproblem vid flygresor.

Läs mer och köp stödstrumporna här.

randiga stödstrumpor

Håll värmen om fötterna

Beror dina kalla fötter på att golvet hemma hos dig är kallt? Investera då i ett par gosiga fårskinnstofflor. Shepherd Emmy är ett par mjuka och värmande damtofflor i fårskinn.

Läs mer och beställ tofflorna här (reklamlänk)

Fårskinnstoffla Emmy Shepherd

Sovsocka

Lider du av kalla fötter när det är sovdags? Då kan du stoppa fötterna i dessa mjuka strumporna. Myssockan har mjukt, mönsterstickat chenillegarn med skönt teddyfoder som håller fötterna varma hela natten.

Annons

Läs mer och köp sockorna här (reklamlänk)

Myssockar med foder.

Källa: 1177.se

Se också: Skönhetsrutiner för dina fötter

Skönhetsrutinen i 5 steg för dina fötterBrand logo
Skönhetsrutinen i 5 steg för dina fötter
Annons