Över 100 000 coronasmittade har friskförklarats

Kvinna formar ett hjärta med sina händer.

Det finns ljus i mörkret – till exempel det stora antalet människor som i dagsläget blivit friskförklarade från covid-19! Här är siffrorna för antalet friska och antalet sjuka just nu.

Vi ser dagligen hur siffrorna för antalet smittade av det nya coronaviruset SARS-CoV-2 stiger. Samtidigt matas vi med siffror för hur många som har dött i covid-19. Men det finns en siffra vi inte har sett lika mycket av, men som är minst lika viktig.

Därför fungerar tvål så bra mot virus:

Hur många har blivit friska från corona?

Antalet personer som har blivit friska från viruset är nämligen också en växande skara, och i dagsläget (24/3 2020) överstiger den siffran nu 100 000 människor. 103 393, för att vara exakt (även om siffrorna förändras väldigt snabbt).

Siffrorna ovan har vi fått från databasen Worldsometers. Där kan vi nu även se att antalet som diagnostiserats nu ligger på över 390 000 personer och antalet döda människor är över 17 000.

Just nu, tisdagen den 24 mars 2020, ser läget ut så här:

Sjuka av coronaviruset just nu.

Antalet sjuka patienter är i skrivande stund 271 820 stycken, varav 12 181 är i ett allvarligt läge. Nästan 260 00 fall räkas alltså inte som kritiska just nu.

Corona-kurvan i Tyskland börjar plattas ut

Här är fina initiativen när samhället kraftsamlar

I Tyskland ser man nu tecken på att kurvan har börjat planas ut, och antalet fall ökar inte lika kraftigt längre. Det visar den tyska motsvarigheten till Folkhälsomyndiheten, Robert Koch-institutet.

– Vi ser tecken på att den exponentiella tillväxtkurvan planar ut något. Men först på onsdag kommer jag kunna bekräfta den trenden, sade RKI-chefen Lothar Wieler vid en pressträff på måndagen, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Källa: Worldometers, Nyhetsbyrån Direkt

Foto: TT

Mer innehåll hos allas.se: