Trending: Träning och motionLivet med psykisk ohälsaPsykologiSköldkörtelproblemBlodtryck

Sambon om Per Elofssons stroke: ”Mitt hjärta gick itu”

23 okt, 2018 
Cecilia Ahle
Per Elofsson och sambon Ida Backlund innan stroken.
För tre veckor sedan drabbades Per Elofsson av en stroke. Det tunga beskedet har fått många att sluta upp bakom den tidigare skidstjärnan. Nu bryter även sambon Ida Backlund tystnaden på Instagram. "Just nu i denna stund är jag så lycklig och tacksam att han lever", skriver hon.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det var på måndagen som landets tidigare skidkung Per Elofsson, 41, gick ut på Instagram och berättade om att han hade drabbats av en stroke. Det var tre veckor tidigare som han plötsligt kände vindögdhet och sedan fick problem med balansen.

”Förstod att något var allvarligt fel och har sedan dess knappt kunnat gå på toa själv, än mindre skicka iväg meddelanden”, skrev Per Elofsson i inlägget.

Kommentarsfältet svämmade över av hjärtan och krypa på dig-hälsningar till skidstjärnan och expertkommentatorn. Även flera svenska vintersportprofiler har hört av sig för att stötta, skriver Expressen.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

”Krya på dig, Per!”, skriver skidskytten Magdalena Forsberg.

”Kom igen nu, Per. Det här ska du ta dig igenom. Du är ju en fighter, så kavla upp ärmarna och sätt upp mål, men låt det ta den tid det tar”, skriver Anders Södergren.

Annons

Sambon Ida Backlunds kärlekshyllning

Nu har även Per Elofssons sambo Ida Backlund, 32, uttalat sig på Instagram om det tunga beskedet.

För sex veckor sedan föddes parets lille son. De hade bara varit hemma i två veckor från sjukhuset när Per Elofsson drabbades av stroken.

”Mitt hjärta gick itu och kom i en obeskrivlig sorg över att nästan förlora min livskamrat. Just nu i denna stund är jag så lycklig och tacksam att han lever, de går framåt, våra barn mår bra och för det otroligt fina stöd vi fått av framförallt våra familjer, men även vänner och personer runt om i Sverige”, skriver Ida Backlund i sitt inlägg på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BpReprni-5c/?hl=sv

Ida Backlund passar också på att skriva en kärleksförklaring till sin sambo.

”Per är den finaste starkaste person jag vet, få personer har hans mentala kraft och styrka. Han är också världens bästa pappa och fästman. Älskar honom med hela mitt hjärta precis som han är. Allt kommer bli bättre, allt kommer bli bra. Det hoppas och tror jag verkligen. Men vi får ha tålamod och det kommer att ta tid.”

Annons