Lästips:Träning och motionNär hjärtat svikerPsykologiMag- och tarmproblemFästingarSömnproblem

Shirley Clamps dolda sjukdom: ”Kan vara organ i kroppen som inte funkar”

25 nov, 2021 
Saga Pettersson
För åtta år sedan fick Shirley Clamp veta att hon hade problem med sköldkörteln, efter att hon länge varit trött och låg.
Och trots att hon var noggrann med både kost och träning gick hon inte ner sina extra kilon.
Idag medicinerar hon, och uppmanar andra kvinnor att stå på sig om de märker att allt inte står rätt till.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

500 000 personer i Sverige lider av sköldkörtelproblem, var tionde svensk kvinna är drabbad. En av dem är Shirley Clamp. När hon var 40 kände hon att hennes kropp inte mådde bra. Hon var trött, låg och energilös, även fast hon både tränade och åt bra så blev hon inte av med sina extra kilon.

Se också: 5 saker du kanske inte visste om Shirley Clamp

5 saker du kanske inte visste om Shirley ClampBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Shirley Clamp

Det var då hon fick svaret från läkaren, det var fel på hennes sköldkörtel. Idag medicinerar hon sig mot det, och även mot sitt höga blodtryck – men det tog några turer innan hon hittade rätt.

– När jag började läsa på förstod jag hur viktig sköldkörteln är för kroppen och att det kan påverka humöret, ja, även håret och huden, säger hon i en intervju med Amelia.

Annons

Led av en depression

Shirley misstänker att det är många kvinnor som går runt och känner sig låga eller deprimerade, helt i onödan.

– Det kan vara organ i kroppen som inte funkar. Det är viktigt att kolla upp och kräva att få en ordentlig undersökning. Kvinnor ska inte må dåligt för att de inte har fått rätt behandling.

Redan ett par år innan Shirley fick beskedet om sköldkörteln av sin läkare så var livet som mörkast. När hon var 36 var hon i en djup depression. Hon orkade knappt ta sig ur sängen, och gjorde inte annat än att vara med sin dotter Vilja och göra några enstaka uppträdanden.

Shirley Clamp med dottern Vilja.
Shirley Clamp med dottern Vilja.

Så mår Shirley Clamp i dag

Idag mår Shirley, som hunnit bli 48, betydligt bättre. Och det är inte bara medicinerandet som gör att hon känner glädje igen. Hon får stå på scenen, då hon är aktuell med showen Shirley Clamp – nästan 20 år på scenen om man avrundar uppåt, som bland annat behandlar ämnet depression.

Hon är också sprudlande kär i pojkvännen Benny.

”Mitt hjärta har äntligen hittat hem. Tacksamheten jag känner för oss är oändligt djup och jag längtar till allt med dig. Du är fantastisk”, skrev Shirley Clamp i ett inlägg på Instagram sommaren 2020.

Foto: TT

Annons