Slipp bröstsvett – nio svala tips för att få bukt med dropparna

Svettig kvinna med vattenflaska

Att bli blöt under brösten är vanligt, speciellt under sommaren.

TT/Shutterstock

När värmen kommer, kommer bröstsvett. Det är inget att skämmas över, men visst kan det ibland bli rätt jobbigt när det rinner ner mot magen. Här kommer nio svala tips för att hantera det.

Att svettas är helt naturligt, och dessutom viktigt för att din kropp ska hålla en bra temperatur. Men ibland kan det vara besvärligt att känna hur det rinner under kläderna, och visst kan det kännas trist när favoritklänningen får stora mörka fläckar lagom till att festen ska börja. Men oroa dig inte – det finns sätt att slippa det vanliga sommarproblemet. Här är nio välbeprövade metoder.

Se också: Så får du sminket att hålla i värmen

Videon kunde inte hittas

Slipp bröstsvett – nio tips:

Strunta i det

Hantera det inte alls. Svett är naturligt och en av kroppens viktigaste sätt för att kyla ner sig själv. Om du inte besväras av det, låt det rinna! Alternativt dutta med en handduk som du har förvarat i kylen, för en svalkande effekt.

Bh-inlägg som kan frysas

Knepen som gör att bh:n sitter bättre och håller längre

Nu finns det bh-inlägg som går att frysa, och håller brösten kylda under varma sommardagar. Men håll koll på tiden – de håller sig kalla cirka en och en halv timma.

Bröstbindor

Det finns också en form av bröst-bindor som du placerar under brösten för att absorbera fukt. Kanske lite överkurs, men kan rädda känslan på sommarfesten.

Handduk för bröst

Hört talas om "Ta-Ta Towel"? En brösthandduk i frotte som hänger runt nacken, där du stoppar ner dina bröst. På Youtube hittar du videos hur du kan göra din egen. Dessutom är det miljövänligt att kunna återanvända den.

Babypuder

Babypuder fungerar perfekt för att absorbera svett under brösten, och eftersom det främst används för att förhindra eksem hos bebisar brukar de heller inte irritera huden.

Välj rätt material

Se över ditt val av bh. Material som polyester och viskos stänger in svett, medan bomull låter brösten andas.

Sport-bh

Använd sport-bh, de är till för att hantera dina bröst under svettiga stunder.

Skippa bh!

Ännu bättre om du vill låta brösten andas – använd ingen bh alls! Det är dessutom hög tid för att normalisera bröstvårtor som skiner genom tyget.

Satsa på svart

Använd svarta plagg om du vill dölja svettfläckar. Dock är det något kontraproduktivt, då svart absorberar ljus bäst av alla färger – och gör dig varmare.

Symtom: Så vet du om du lider av sömnbrist