Trending: Träning och motionLivet med psykisk ohälsaPsykologiSköldkörtelproblemBlodtryck

Spara pengar: Gör din egen vätskeersättning

25 jun, 2020 
Marcus Alm
Delad bild. Till vänster: Ett glas vatten. Till höger: Citrusfrukter på en skärbräda
Vätskeersättning är ett perfekt tillskott under de varma sommarmånaderna, inte minst om du tränar eller är ute i solen. Så här enkelt gör du din egen vätskeersättning.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vätskeersättning – en livräddare i sommarvärmen

Oavsett om du tillbringar sommaren på ett utegym i stan, på en solig strand eller ute i en skog så är en sak säker: Att dricka nog med vatten i värmen misslyckas många med. Dessutom så förlorar vi även socker och salt när vi svettas.

Lösningen är, som flera av oss redan insett, att använda sig av vätskeersättning. Dessa kommer ofta i form av brustabletter, men faktum är att det är busenkelt att göra själv – så varför inte spara in en slant på detta i sommar så att du kan lägga pengarna på något roligare istället. Kanske en glass?

Se hur du gör här:

Så gör du egen vätskeersättningBrand logo
Så gör du egen vätskeersättning

Förutom att du kan spara pengar på att göra egen vätskeersättning så är det väldigt enkelt att göra – och om du gör din egen så kan du ju själv smaksätta den hur du vill!

Så här gör du vätskeersättning: Recept

Den omåttligt populära bloggaren Fredriks Fika delar på sin blogg med sig av sitt recept på vätskeersättning och resultatet är, som med alla Fredriks recept, helt underbart!

Annons

Gör egen vätskeersättning: Detta behöver du

Receptet räcker till cirka en liter vätskeersättning.

1 liter vatten

2 matskedar strösocker

0,5 tesked salt

1 - 2 citroner eller lime

Blanda ihop vatten, strösocker och salt. Pressa ned citron eller lime efter smak och förvara kallt i kylskåp i upp till två veckor. Fredriks Fika rekommenderar också att du serverar din vätskeersättning med is.

Källa: Fredriks Fika

Annons