Spara pengar: Gör din egen vätskeersättning

Delad bild. Till vänster: Ett glas vatten. Till höger: Citrusfrukter på en skärbräda

Foto: Unsplash

Vätskeersättning är ett perfekt tillskott under de varma sommarmånaderna, inte minst om du tränar eller är ute i solen. Så här enkelt gör du din egen vätskeersättning.

Vätskeersättning – en livräddare i sommarvärmen

Oavsett om du tillbringar sommaren på ett utegym i stan, på en solig strand eller ute i en skog så är en sak säker: Att dricka nog med vatten i värmen misslyckas många med. Dessutom så förlorar vi även socker och salt när vi svettas.

Lösningen är, som flera av oss redan insett, att använda sig av vätskeersättning. Dessa kommer ofta i form av brustabletter, men faktum är att det är busenkelt att göra själv – så varför inte spara in en slant på detta i sommar så att du kan lägga pengarna på något roligare istället. Kanske en glass?

Se hur du gör här:

Slå på ljud

Förutom att du kan spara pengar på att göra egen vätskeersättning så är det väldigt enkelt att göra – och om du gör din egen så kan du ju själv smaksätta den hur du vill!

Så här gör du vätskeersättning: Recept

Den omåttligt populära bloggaren Fredriks Fika delar på sin blogg med sig av sitt recept på vätskeersättning och resultatet är, som med alla Fredriks recept, helt underbart!

Gör egen vätskeersättning: Detta behöver du

Receptet räcker till cirka en liter vätskeersättning.

1 liter vatten

2 matskedar strösocker

0,5 tesked salt

1 - 2 citroner eller lime

Blanda ihop vatten, strösocker och salt. Pressa ned citron eller lime efter smak och förvara kallt i kylskåp i upp till två veckor. Fredriks Fika rekommenderar också att du serverar din vätskeersättning med is.

Källa: Fredriks Fika

Se upp för vätskebrist och orolig mage i värmen