Lästips:Träning och motionNär hjärtat svikerPsykologiMag- och tarmproblemFästingarSömnproblem

Stödet till Lill-Babs efter sjukdomen

07 mar, 2018 
Henrik Högström
Lyckönskningarna strömmar in till Barbro "Lill-Babs" Svensson efter att hon lagts in på sjukhus.
80-årsfirandet har fått läggas på is för Barbro ”Lill-Babs Svensson” efter hjärtproblem. Nu strömmar välgångshälsningarna in till den folkkära artisten och hennes anhöriga. ”Hon är stark, hon klarar det här. Det är så mycket jävlar anamma i henne”, säger Marianne Mörck till Aftonbladet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Läs också: Lill-Babs är död – dog i sviterna av cancer

Barbro "Lill-Babs" Svensson spelar karaktären Gugge i Bonusfamiljen.
Foto: IBL Bildbyrå

Efter mer än 60 år på svenska scener är Barbro ”Lill-Babs” Svensson nästan definitionen av folkkär. Efter beskedet om att Lill-Babs lagts in på sjukhus med hjärtsvikt är det många som önskat henne snar bättring. Det är hälsningar från både  kolleger i artistvärlden och från svenskar i allmänhet.

”Tack alla underbara människor för era pepp till vår fantastiska mamma. Hon har alltid gjort allt för publiken så er omtanke betyder så mycket. Vi läser alla era kommentarer för henne. Kärlek!! Nu kör vi!”, skriver dottern Malin Berghagen på Instagram.

Sjukhusvistelsen innebär, så klart, att firandet av Lill-Babs 80-årsdag, den 9 mars, fått skjutas på framtiden.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson (Gugge) och Marianne Mörck (Bigge) i SVT:s Bonusfamiljen.
Barbro ”Lill-Babs” Svensson (Gugge) och Marianne Mörck (Bigge) i SVT:s Bonusfamiljen. Foto: Ulrika Malm/SVT

Skådespelarkollegan Marianne Mörck, spelar mot Lill-Babs i SVT:s Bonusfamiljen, har varit i kontakt med vännen.

Annons

– Hon ringde mig från sjukhuset och sa att hon hade blivit inlagd. Hon var på bra humör som vanligt, men jag sa att hon skulle ta det lugnt, säger Marianne Mörck till Aftonbladet.

Spelar par i Bonusfamiljen

I Bonusfamiljen spelar Barbro ”Lill-Babs” Svensson ”Gugge” som är tillsammans med Marianne Mörcks karaktär ”Bigge”. En dynamisk duo som vunnit tv-tittarnas hjärtan.

– Vi har fått väldigt fin kontakt och har haft väldigt roligt under inspelningarna. Barbro bjussar på sig själv, hon är en härlig människa, säger Marianne Mörck till tidningen.

En tredje säsong av Bonusfamiljen ska börja spelas in i april. Det är oklart om sjukhusvistelsen påverkar inspelningarna men Marianne Mörck är övertygad om att ”Lill-Babs” kommer igen.

– Hon är stark, hon klarar det här. Det är så mycket jävlar anamma i henne.

Järvsö kommun har redan börjat firandet av bygdens stolthet inför 80-årsdagen.
Järvsö kommun har redan börjat firandet av bygdens stolthet inför 80-årsdagen. Foto: Instagram

Får eget torg

Kärleken till Barbro ”Lill-Babs” Svensson och hennes gärning syns även tydligt hemma i Järvsö där firandet redan ”tjuvstartat”. Lill-Babs betydelse för bygden syns redan på husväggarna i byn. Nu är det dessutom klart att rondellen framför turistbyrån döps om till ”Lill-Babs torg”

Annons

– Men vi får vänta med att sätta upp en skylt tills tjälen går ur marken. Sedan får vi snygga till det lite så att det blir värdigt Barbro, stjärna som hon är, säger Maria Rosén, marknadschef på destination Järvsö.

Tanken var att Barbro Svensson skulle ”få” torget i 80-årspresent. Men nu skjuter man på festligheterna.

Men att Järvsö är stolta över byns stora artist går inte att ta miste på. En stolthet som går genom alla generationer, från ”femåringar till 100-åringar”, enligt Maria Rosén.

– Hon betyder mer än vad man kan säga i ord. Hon ställer alltid upp för bygden och gör det på ett äkta sätt. Man hör att det finns värme och kärlek när hon pratar om Järvsö. det blir aldrig reklam, säger Maria Rosén.

Nu är det klart att Lill-Babs hyllas med ett eget torg i Järvsö.
Nu är det klart att ”Lill-Babs” hyllas med ett eget torg i Järvsö. Foto: Destination Järvsö

Läs också:

Lill-Babs sista vilja och hälsningen till barnen

Vännerna hyllar Lill-Babs på turné: ”Hon vakar över oss”

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons