Stress bakom ovanlig sjukdom - kunde inte höra mäns röster

Efter hörselnedsättningen kunde kvinnan inte längre höra vad män säger.
Efter en stressig tid blev den kinesiska kvinnan sjuk och fick föras till sjukhus. Där konstaterade man att hon drabbats av en sällsynt sjukdom som påverkade hörseln. Kvinnan kunde inte längre höra vad män säger, rapporterar brittiska Daily Mail.

Historien handlar om en kvinna från den kinesiska staden Xiamen på landets östkust, rapporterar Daily Mail som, i sin tur, citerar Asiawire. Kvinnan, som endast benämns vid förnamnet Chen, hade mått illa och haft ringningar i öronen när hon gick till sängs. På morgonen upptäckte hon att hon inte kunde uppfatta vad pojkvännen sa.

Chen tog sig till sjukhus där specialister på öron, näsa, hals-avdelningen tog sig an hennes fall. De kunde konstatera att Chens upplevelse stämde. Hon uppfattade andra ljud men inte manliga röster.

– Hon kunde höra vad jag sa när jag talade till henne men när en manlig patient pratade kunde hon inte höra vad han sa, berättade hennes behandlande läkare Lin Xiaoqing för medierna.

Kan inte höra ljud på låg frekvens

Läkarna kliade sig i hårbotten men lyckades ställa en diagnos. Chen, menade specialisterna, hade drabbats av en hörselnedsättning som innebar att hon inte kunde höra ljud på låg frekvens. Till exempel grövre manliga röster.

Diagnosen är svår att ställa. Anledningen är att sjukdomen kan vara genetisk och att patienten inte ens är medveten om att han, eller hon, inte uppfattar ljud på låg frekvens. Som till exempel ljudet från kylskåpsdörren.

Hade stressat och sovit dåligt

I det kinesiska fallet hade Chen varit stressad, jobbat hårt och sovit dåligt innan hörselnedsättningen. En möjlig orsak till hörselnedsättningen.

Doktor Xiaoqing trodde dock att Chen skulle kunna återhämta sig och bli fullt återställd efter behandling.

Historien om den kinesiska kvinnan som inte kan höra män har inte gått sociala medier förbi. Här finns både skämt om vilken välsignelse det hade varit att slippa höra män tala och de som anser att det verkligen inte är något att skämta om.

Läs också:

Ida: Jag blev döv över en natt