Lästips: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Sven Melander drabbad av elakartad cancer

19 mar, 2018 
AvMinna Wallén-Widung
På sin Facebooksida går skådespelaren Sven Melander ut med att han drabbats av elakartad cancer.
Sven Melander, 70, har drabbats av elakartad cancer. I en Facebookvideo berättar skådespelaren själv om diagnosen och den pågående behandlingen. Se klippet här.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

Skådespelaren, programledaren och underhållaren Sven Melanders Facebooksida, där han regelbundet lägger upp filmer i vilka han delar med sig av sina funderingar om olika saker, följs av närmare 140 000 personer.

Sven Melander berättar om sin elakartade cancer.
Sven Melander. Foto: IBL/TT

Det är i en sådan video som han nu berättar om beskedet han fick i december.

– Hej allihopa! Det är en sak som jag måste berätta för er. Det är nämligen så att strax före jul så upptäcktes en tumör i min kropp. Och tyvärr så var den elakartad. Och det första jag tänkte var: ”Det kom jävligt olämpligt”. Jag hade så mycket att göra, säger han i klippet.

Annons

Sven genomgår cellgiftsbehandling

Sven Melander berättar att han fick snabb hjälp och att tumören togs bort under en operation. För tillfället genomgår han cellgiftsbehandling.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

– Och den kommer att vara avslutad någon gång i maj och då ska jag förhoppningsvis bli friskförklarad. Blir jag inte det tänker jag begära pengarna tillbaka.

Sven Melander uppklädd som sin klassiska roll i Sällskapsresan.
Sven Melander. Foto: IBL/TT

I videon berättar han att han mår ”ganska bra”.

– Ja, så bra man mår när man får cellgifter.

Valde själv att berätta om cancern

Sven Melander avslöjar också att han, trots sjukdomen, tänker försöka jobba lite under våren, bland annat med sin Valskola som han planerar att lansera innan valet i höst. I sommar ska han regissera en pjäs på Nöjesteatern i Malmö.

Annons

– Jag vet att många kompisar och vänner som får det här beskedet nu tänker på mig, och det gör mig väldigt glad. Samtidigt ska ni veta att, herregud, det finns väldigt många människor som har det mycket sämre än jag.

För Expressen bekräftar företrädare för Drakflygaren produktion, som producerat videon tillsammans med Sven Melander, skådespelarens cancerdiagnos. Till tidningen säger produktionsbolaget att det var Sven Melanders eget val att gå ut och berätta om sjukdomen på Facebook.

Annons