Oväntade vanor som ökar chansen att bli superrik

Oprah Winfrey glad

Foto: Armando Gallo/TT

Visste du att världens rikaste har en hel del saker gemensamt? Här listar vi fyra exempel på vanor att inspireras av!
TV: Oväntade vanor som ökar chansen att bli superrik
1:15

Efter reklamen: TV: Oväntade vanor som ökar chansen att bli superrik

(1:15)

Alla har inte möjlighet att spara pengar, men oavsett ekonomisk situation kan det vara inspirerande att läsa om tips och trix som framgångsrika personer ofta anammar.

Svenska Dagbladet har samlat ihop en lista över rutiner som kända entreprenörer ofta har gemensamt. Från strikta träningsscheman till tydliga sömnvanor. Här är fyra exempel:

De använder ingen väckarklocka

Framgångsrika personer sover ofta åtta timmar per natt, och dessutom väljer en majoritet att inte använda väckarklockor. I stället vaknar de naturligt.

– Jag har aldrig satt ett alarm, jag tror inte på dem. Min första tanke när jag vaknar är, ”Jag lever. Tack!”, säger Oprah Winfrey enligt CEO Magazine.

De prioriterar sin hälsa

En majoritet av framgångsrika personer håller sig aktiva och hälsosamma. Anledningen? Fysisk träning gynnar dem i vardagen då det bland annat ger energi, och förbättrar den mental styrkan samt disciplinen.

De läser böcker och mediterar

Förutom att aktivera kroppen är framgångsrika personer ofta noga med att aktivera knoppen genom läsning och meditation.

Det hjälper dem att reflektera över sitt mående och sin framgång, samt hitta lösningar på problem som på sikt gör dem ännu mer framgångsrika.

De är noga med sina rutiner

Sist men inte minst: Rika personer är ofta noga med att följa sina vanor och rutiner, oavsett om de är stora eller små. Amazons grundare, Jeff Bezos, bokar till exempel aldrig in möten före 10.00. Det för att frigöra tid för att hinna dricka kaffe med sin familj och läsa tidningen.

Se också: Så får du ekonomin att gå ihop i jul
1:41

Efter reklamen: Se också: Så får du ekonomin att gå ihop i jul

(1:41)