Trending: Träning och motionLivet med psykisk ohälsaPsykologiSköldkörtelproblemBlodtryck

Varför blir mina fingrar blå?

08 feb, 2018 
Varför blir mina fingrar blå?
Varför blir mina fingrar blå ibland undrar en läsare. Året Runts läkare ger råd!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Mina fingrar blir blå ibland. Det går över efter en vecka, men det är små blåmärken kvar, i storlek som knappnålshuvuden. Jag får det ibland på mina ögonlock också. Är det farligt? Varför får jag det? Jag har frågat min läkare på vårdcentralen om han kan ta prov på trombocyter, men han tyckte inte att det behövdes.
Orolig

Det går inte att säkert avgöra av ditt brev vad dina symtom har för bakomliggande orsak, men jag håller med dig om att det är något som behöver utredas vidare. Förutom att man vid ett läkarbesök får möjlighet att utföra en noggrann kroppsundersökning och chans att inhämta mer information från dig personligen bör man även kontrollera en del blodprover.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

I ditt fall är mätning av CRP (ofta kallat för snabbsänka) och halten av trombocyter (så kallade blodplättar) något som bör ingå bland dessa prover, för att få ytterligare vägledning.

Ibland får man vara lite envis och stå på sig, och det här låter som ett sådant tillfälle!

Här kan du ställa en fråga till läkaren, samt läsa fler svar!

Annons