Trending: StickmönsterVirka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka väskor

5 roliga pyssel och handarbeten

23 dec, 2015 
Anna-Karin Amilon
sticka
Det lackar mot jul och för de flesta av oss innebär det lite lugn och skön ledighet. Här får du förslag på 5 härliga handarbeten att koppla av med medan julgröten står och puttrar på spisen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Tips på roliga handarbeten och pyssel

Är du på jakt efter roliga och enkla handarbeten? Här listar vi några roliga pyssel för dig som gillar att sticka, virka, tova och pyssla!

Sticka korg

1. Snabbsticka snyggaste korgen

Den pryder sin plats på julbordet och är dessutom den perfekta julklappen eller värdinnegåvan. Julens finaste korg stickar du snabbt och lätt själv. Fyll den med nötter, godis eller frukt – allt ser inbjudande ut inbäddat i mjukt och maffigt garn.

Annons

Klicka här för beskrivning på snabbstickad korg

 

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Så gör du gulliga tomtar av restgarner

2. Gör garntomtar av restgarner 

Plocka fram dina restgarner och gör en hel liten tomtefamilj. Tomtarna går snabbt att göra och pryder sin plats var än du väljer att hänga eller lägga dem. Julens finaste pyssel gör du av garn, helt enkelt!

Klicka här för pysselbeskrivning

 

Sticka sötaste flicktröjan

3. Sticka lilltjejens finaste tröja

Vi kan nästan lova att du får en både varm, glad och underbart söt lilltjej i familjen ifall du stickar den fina polotröjan i mjukaste ullgarn åt henne. Tröjan passar lika bra till jeans som till kjol och strumpor och bli inte förvånad ifall hon kommer att vilja ha den mest hela tiden!

Annons

Klicka här för beskrivning på stickad tröja

 

Tova tuffa tofflor

4. Tova söta barntofflor 

Söta, tuffa och väldigt gosiga – de underbara mustofflorna är svåra att motstå! Har du inte tovat förr? Då har du verkligen något roligt att se fram emot.

Klicka här för beskrivning på tovade tofflor

 

Sticka söt tehuva

5. Sticka charmigaste tehuvan

Gillar du att sticka och virka har du säkert en hel del restgarner över. Leta i dina gömmor och sticka dig en söt liten tehuva. Den håller inte bara ditt te varmt utan pryder dessutom definitivt sin plats både på fika- och frukostbordet. Perfekt för dig som är sugen på ett snabbt, roligt och lätt handarbete!

Klicka här för stickbeskrivning

 

Läs också: Sticka vinterns sötaste mössa

Annons