7 snabba stickprojekt till semestern – gratis och enkla stickmönster

Snabba och enkla stickmönster till semestern.

Foto: Shutterstock/TT / Ulla Alderin

Behöver du lite inspiration till ditt nya stickprojekt i sommar? Vi har samlat ihop en underbar blandning av sju fina och enkla stickmönster som du kan börja på redan idag!

Det är perfekt att ha en liten stickning att sysselsätta sig med i brassestolen under semestern. Men det kan vara skönt med lite mindre projekt som inte tar allt för lång tid. Därför har vi samlat en härlig blandning av sju fina stickmönster att sätta tänderna i i sommar.

Så här stickar du en liten matta

En matta lika skön att gå på som att se på. Här hittar du stickmönster för att göra en liten matta. Denna är perfekt till badrummet.

Så här stickar du en liten matta

Söta handdukar av restgarner

Foto: Ulla Alderin

Plocka fram dina restgarner av bomull och sticka fina små gästhanddukar i olika färger och strukturer. Ett snabbt, enkelt och roligt restgarnsprojekt!

Söta handdukar av restgarner – gratis beskrivning

Snabbsticka gosig halsduk

Med grova stickor och tjockt garn blir halskragen färdig på en timme – eller i alla fall en kväll. Perfekt litet projekt för att förbereda sig för kallare tider.

Snabbsticka gosig halsduk

Sticka söta sockor till bebis

De här söta sockorna med rosett är stickade i mjukaste merinoull – ett garn som på en och samma gång isolerar och är luftigt. Sticka dem till familjens minsta medlem och njut sen av små sprattlande sockklädda babyfötter!

Sticka mjuka och gosiga sockor till bebis

Sticka enkla handledsvärmare

Foto: Ralph Månsson

Det är så skönt med handledsvärmare att ta till när det känns lite kyligt. De här smiter enkelt ner i fickorna, så du kan ha dem till hands när de behövs.

Sticka enkla handledsvärmare efter vårt mönster

Sticka en söt kaninväska till barn

En gullig kaninväska till de minsta stickar du enkelt själv! Och varför inte också satsa på ett par matchande kanintofflor?

Sticka en söt kaninväska till barn

Sticka färgstark sjal – fort och lätt!

Sticka en lång sjal som gör dig både fin och färgstark! Du gör den i ett läckert garn och med ett lättstickat hålmönster.

Sticka färgstark sjal – fort och lätt!

Se också:

Så gör du en trendig spackeltavla
0:48

Efter reklamen: Så gör du en trendig spackeltavla

(0:48)

Slå på ljud