Lästips:Virka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka inför sommaren

8 snabba plagg att sticka till jul

09 dec, 2022 
Till vänster genrebild med två händer som håller ett garnnystan och stickor i händerna. Till höger bild på bebiskofta som hänger på en tvättlina utomhus.
Fort och lätt stickar du en söt och värmande kofta till baby 0–3 månader. Välj att gör med knappar eller knytband!
Har du inte hunnit fixa alla julklappar än? Du kan vara lugn, än är det inte för sent. Årets julklapp är det stickade plagget och här är åtta plagg som både är fina och snabbstickade.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Julen är bara runt hörnet och du kanske behöver lite inspiration till de sista julklapparna. Här har vi samlat åtta stickmönster som du hinner sticka så att de blir färdiga lagom till jul! Allt från en bebiskofta till en basker, handledsvärmare eller varför inte en söt liten tomte till någon du håller kär?

Se också: Så nyttigt är det att sticka - 5 hälsoeffekterBrand logo
Se också: Så nyttigt är det att sticka - 5 hälsoeffekter

1. Gratis beskrivning: Sticka en basker

Håll huvudet varmt med en trendig basker gjord med dubbla trådar härliga garner.

2. Sticka fina femtimmarskoftan!

Perfekt för nybörjare och snabbt klar. Femtimmarskoftan har varit en succé i många år och är alltid värd att lyftas fram i all sin enkelhet. Här får du beskrivningen!

3. Sticka färgstark sjal – fort och lätt!

Sticka en lång sjal som gör dig både fin och färgstark! Du gör den i ett läckert garn och med ett lättstickat hålmönster.

Annons

4. Snabbsticka tröja med ränder – gratis mönster

Snyggaste tröjan med färgglada ränder stickar du enkelt själv i rakt fram- och bakstycke. Resultatet blir garanterat en riktig garderobsfavorit!

5. Sticka handledsvärmare – gratis mönster

Kylan smyger sig på och vi kan behöva lite extra värme runt handlederna. Sticka våra snygga handledsvärmare efter ett enkelt mönster.

6 . Sticka rockiga sockor med ränder

Rocka sockorna och gör fötterna varma och glada! Här ett snyggt randigt par med lite högre skaft. Notera den fina gula randen mitt på foten!

7. Sticka en sötnos till tomte!

En smått hemlighetsfull tomte vill man väl ha till jul… En med lång luva och vitt skägg och som sprider fin stämning där han sitter och klurar!

8. Sticka sommarfint linne!

Skönt linne med snygg ringning, rullkanter och i ett garn av lin, bomull och viskos. Det stickas runt i pärlresår, nerifrån och upp, på rundsticka nr 3.

Annons