Lästips:Virka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka inför sommaren

8 vackra sjalar att sticka – gratis stickmönster

09 aug, 2023 
Sticka sjal, 8 gratis stickmönster.
Sticka en, eller flera, av dessa snygga sjalar i höst!
Sjalen är ett perfekt året om-plagg som värmer gott när det börjar bli lite kyligt på sensommar kvällar och framåt hösten. De tar snabbt form och är ett roligt stickprojekt. Vi har samlat 8 gratis stickmönster så det finns något för alla.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Dagarna har börjat bli kyligare så det kan vara skönt att svepa in sig i något varmt och mjuk. Så vi har samlat ihop en trevlig blandning av sjalar, som även nybörjaren kan sticka.

Sticka en trendig sjal – perfekt för nybörjaren

Denna sjal stickas av ett enda nystan som skiftar från svart till vitt över hela gråskalan. Plättlätt stickning som görs enkelt med bara räta varv!

Sticka sjal med fint mönster

Sticka en sjal i en härlig ljusblå nyans och med ett dekorativt mönster! Den här passar lika bra att svepa om axlarna nu under sensommaren som till hösten.

Annons

Sticka spetsmönstrad sjal

Sticka en spetsmönstrad sjal som är underbart skir och mjuk och passar lika bra runt axlarna som runt halsen. Sjalen alla vill ha är vackert spetsmönstrad och du stickar den själv i silke och mohair. Vi lovar – du kommer att älska den!

Sticka en snygg randig sjal med volang

Den är lika mycket ett plagg som en accessoar och visst blir man sugen på att börja sticka den direkt. Säsongens fräschaste sjal stickar du själv – i skönt bomullsgarn, med fina ränder och en helt ljuvlig volangkant.

Annons

Sticka ullsjal med spetskant

Mjuk, skön och dessutom snygg – vad mer kan man begära av säsongens favoritsjal.

Sticka underbar ullsjal

Den är värmande och mjuk och passar lika bra till jackan som till den stickade koftan. Svep den runt axlarna, knyt till runt halsen eller fäst ihop den med en stor säkerhetsnål. Höstens härligaste sjal får du här – lika lättstickad som snygg!

Annons

Rundsticka en vacker sjal

Sticka en sjal med rundstickor med snygg spets som blir lätt som luft men värmer skönt.

Sticka en sjal med fint hålmönster

Sticka en härlig sjal som är skön att svepa om axlarna när det är lite kyligt. Det vackra hålmönstret gör den dessutom till en snygg accessoar!

Se också:

Annons