Trending: StickmönsterVirka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka väskor

Brodera söta blommor till tygväskan

15 jul, 2016 
Brodera söta blommor till tygväskan!
Ge din tygväska ett sött blommotiv och du har världens roligaste sommarpyssel! Mönstret passar dessutom precis lika bra på en kudde, tavla, blus eller jacka.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Brodera blommor till tygväskan – beskrivning

Väskans färdiga mått: Ca 30×40 cm.

Brodera genomgående med två trådar. Till originalkassen har det använts sex olika gröna nyanser i stjälkar och blad, vi har valt att halvera antalet till tre färger. Detta för att minska garnkostnaden – och det blir precis lika fint!

Du behöver:

* Ca 55×100 cm linnetyg.

* DMC Moulinégarn i 8 olika färger, se färgkoder i diagrammet.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Gör så här:

1. Klipp till en bit av tyget, ca 45×62 cm. Överför mönstret från diagrammet till där du vill ha det på tyget, motivet är i naturlig storlek. Vårt motiv är placerat ca 10 cm från väskans botten och 7 cm från dess sida.

2. Brodera plattsöm, stjälkstygn och franska knutar enligt diagrammet och förklaringarna för respektive sömnadssätt nedan.

3. Vik tyget på mitten på längden med brodyren inåt. Sy ihop runt om så att du får en ”påse”, dvs i väskans ena sida samt bottensömmen.

Annons

4. ”Sy av” de båda hörnen i väskans botten från avigsidan med en ca 6 cm lång söm, så att det bildas en botten (som då blir ca 6 cm bred). Klipp eventuellt bort överflödigt tyg i hörnen.

5. Fålla väskans ovankant, vänd väskan med rätsidan utåt.

6. Klipp två remsor av det överblivna tyget med måtten 5×45 cm/remsa.

7. Vik och sy ihop remsorna till två långsmala handtag och sy fast dem i väskans ovankant, ca 12 cm isär och ca 8 cm ner på väskan.

Läs också: Sy och virka sommarens finaste väskor

Av Anna-Karin Amilon och Anna Jeppsson

Foto: Anna Jeppsson

Annons