Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: StickmönsterVirka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka väskor

DIY: Mysig snögubbe av dina gamla stickade tröjor

23 okt, 2020 
Tina Gustafsson
En DIY-snögubbe gjord av gamla stickade tröjor och lite handarbete.
En go gubbe i alla väder! Du behöver varken snö eller minusgrader för att kunna stoltsera med en snögubbe på tomten. Den här kompisen kan ha kvar i många år – utan att han smälter!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Så viker du en pappersstjärna till julBrand logo
Så viker du en pappersstjärna till jul

Med gamla stickade tröjor, lite restgarn och några avlagda kläder trollar du enkelt fram en välkomnande vän i vintertid. Han trivs bäst under tak!

Du kan stoppa din snögubbe med fyllnadsvadden från kasserade kuddar, ett gammalt täcke eller avlagda kläder. Tänk bara på att skydda fyllningen med plast, så den inte blir genomsur vid vått väderlag.

En snögubbe gjord av en gammal stickad tröja och lite DIY-knep.

Material

Två vita stickade tröjor, en halsduk, en mössa, restgarner i vitt, blått, rött och orange, en limpistol, två svarta knappar, fyllnadsvadd, två plastpåsar varav en är lite större, tejp och en stor sten för tyngdens skull.

Annons

Mer roligt julpyssel i Julmagasinet – skickas fraktfritt (reklamlänk)

Gör så här

1. Brodera ett hjärta mitt på bröstet med stora efterstygn med rött restgarn på den vita stickade tröjan som ska bli kropp. Sicksacka nederkanten på ärmarna lätt rundat och klipp av, sy kaststygn runt.

2. Fyll din stora påse med fyllnadsvadd, gamla kläder eller annat mjukt material. Lägg en tegelsten i botten. Förslut påsen och tejpa ihop öppningen noga. Trä tröjan över påsen och nästa ihop botten med vitt restgarn.

3. Brodera ögon med stora efterstygn med restgarn mitt på magen på den andra tröjan. Sy fast knapparna i mitten av ögonen. Brodera en röd mun med efterstygn med rött restgarn.

4. Fyll din lilla påse med fyllnadsvadd, gamla kläder eller annat mjukt material. Forma tröjan till en boll och samla ihop till en knut runt om, knyt ihop med vitt restgarn. Klipp eventuellt av ärmarna först. Nästa fast huvudet på kroppen.

5. Gör ett litet garnnystan av ditt orange garn till näsa, limma ihop ändarna så den sitter ihop ordentligt.

6. Limma fast näsan, mössan och ärmarna. Knyt en halsduk om halsen.

Mer roligt julpyssel i Julmagasinet – skickas fraktfritt (reklamlänk)

Frågor om beskrivningen:

Allers sekretariat, 072-183 26 39, [email protected]

Annons