Artikeln innehåller reklamlänkar

DIY: Mysig snögubbe av dina gamla stickade tröjor

En DIY-snögubbe gjord av gamla stickade tröjor och lite handarbete.

Foto: SOPHOTO

En go gubbe i alla väder! Du behöver varken snö eller minusgrader för att kunna stoltsera med en snögubbe på tomten. Den här kompisen kan ha kvar i många år – utan att han smälter!
Så viker du en pappersstjärna till jul
Slå på ljud

Med gamla stickade tröjor, lite restgarn och några avlagda kläder trollar du enkelt fram en välkomnande vän i vintertid. Han trivs bäst under tak!

Du kan stoppa din snögubbe med fyllnadsvadden från kasserade kuddar, ett gammalt täcke eller avlagda kläder. Tänk bara på att skydda fyllningen med plast, så den inte blir genomsur vid vått väderlag.

En snögubbe gjord av en gammal stickad tröja och lite DIY-knep.

Foto: SOPHOTO

Material

Två vita stickade tröjor, en halsduk, en mössa, restgarner i vitt, blått, rött och orange, en limpistol, två svarta knappar, fyllnadsvadd, två plastpåsar varav en är lite större, tejp och en stor sten för tyngdens skull.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Mer roligt julpyssel i Julmagasinet – skickas fraktfritt (länk till Allas shop)

Gör så här

1. Brodera ett hjärta mitt på bröstet med stora efterstygn med rött restgarn på den vita stickade tröjan som ska bli kropp. Sicksacka nederkanten på ärmarna lätt rundat och klipp av, sy kaststygn runt.

2. Fyll din stora påse med fyllnadsvadd, gamla kläder eller annat mjukt material. Lägg en tegelsten i botten. Förslut påsen och tejpa ihop öppningen noga. Trä tröjan över påsen och nästa ihop botten med vitt restgarn.

3. Brodera ögon med stora efterstygn med restgarn mitt på magen på den andra tröjan. Sy fast knapparna i mitten av ögonen. Brodera en röd mun med efterstygn med rött restgarn.

4. Fyll din lilla påse med fyllnadsvadd, gamla kläder eller annat mjukt material. Forma tröjan till en boll och samla ihop till en knut runt om, knyt ihop med vitt restgarn. Klipp eventuellt av ärmarna först. Nästa fast huvudet på kroppen.

5. Gör ett litet garnnystan av ditt orange garn till näsa, limma ihop ändarna så den sitter ihop ordentligt.

6. Limma fast näsan, mössan och ärmarna. Knyt en halsduk om halsen.

Mer roligt julpyssel i Julmagasinet – skickas fraktfritt (länk till Allas shop)

Frågor om beskrivningen:

Allers sekretariat, 072-183 26 39, [email protected]

Julmagsinet 2020 har alla tips och idéer du behöver för en god jul
Sticka julens charmigaste tomte