Trending: StickmönsterVirka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka väskor

Dubbelvirkade grytlappar – enkel beskrivning

21 feb, 2019 
Dubbelvirkade grytlappar beskrivning
Vackert snäckformade grytlappar som gör sig fint i köket. Gratis beskrivning får du här!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Dubbelvirkade grytlappar

Storlek: ca 19x17 cm

Garn: Eliza (100 % bomull) i 2 färger á 35 g/par, Vartofta garn och textil. Frågor om garn och beskrivning: Vartofta garn och textil, 0515-304 20.

Virknål: Nr 2 ½.

Förkortningar: lm = luftmaska, fm = fast maska, st = stolpe, stolpgrupp = 2 stolpar, 1 luftmaska, 2 stolpar.

Beskrivning

Varv 1: Lägg upp 40 lm i färg 1.

Varv 2: 1 stolpgrupp i 4:e luftmaskan från nålen. Fortsätt med stolpgrupper i var 4:e lm (på 40 lm ska du ha 10 stolpgrupper). Avsluta med 6 lm.

Varv 3: Byt till färg 2 genom att göra en smygmaska i en av luftmaskorna i andra änden av arbetet. Klipp inte av färg 1 utan dra ut en lång ögla eller sätt en markör så arbetet inte repas upp.

Varv 4: Gör 6 lm och fäst sedan med en fm i mellanrummet efter stolpgruppen i uppläggningsmaskorna. Upprepa tills sista stolpgruppen men gör den sista fm i luftmaskan stolpgruppen sitter i.

Annons

Varv 5: Börja med 2 lm och vänd. Nu ska du göra en stolpgrupp i både maskbågarna och i luftmaskan i färg 1:s stolpgrupp. Upprepa detta hela vägen till slutet. Avsluta raden med att sätta en stolpe någonstans i färg 1:s sista maskor, det spelar inte stor roll var utan det är för att fästa och få en snyggare kant. Virka 6 lm.

Varv 6: Byt nu till färg 1 men vänd inte på arbetet, du ska fortfarande ha färg 2 mot dig. Försök vika ner föregående varvs färg mot dig för att lättare komma åt. Fortsätt med maskbågar och fäst dessa med en fm mellan färg 1:s stolpgrupper.

Varv 7: Upprepa varv 5 fast med färg 1.

Varv 8: Upprepa varv 6 fast med färg 2.

Upprepa varv 5-8 till önskad storlek. Avsluta grytlappen med fm runt hela grytlappen och en liten hank i ena hörnet som består av 12 lm och 20 fm virkade runt lm.

Foto och beskrivning: Vartofta garn och textil.

Se också:

Dubbelvirka grytlapp – så gör du steg-för-stegBrand logo
Dubbelvirka grytlapp – så gör du steg-för-steg
Annons