Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: StickmönsterVirka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka väskor

Enkelt och snyggt: Sjalen alla kan sticka

13 jun, 2018 
Allers redaktion
Enkelt och snyggt: Sjalen alla kan sticka!
Sticka en sjal! Här får du ett gratis mönster till en rätstickad sjal! Vi ger dig beskrivning till sjalen du stickar snabbt, oavsett garn. Perfekt för nybörjare!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Sticka trekantssjal – enkel beskrivning

Oavsett om du är rutinerad eller en nybörjare på att sticka är det här en sjal som alla kan sticka! Det här är ett slags grundmönster till en typ av trekantssjal där du kan använda vilket garn du vill.

Du stickar och ökar först i ena sidan tills hälften av garnet återstår, därefter minskar du där du tidigare ökat. Exempel på garnåtgång: Till en sjal som mäter 170 cm i ovankant och är 75 cm från ovankant till spets går det åt ca 180 g tvåtrådigt ullgarn på stickor nr 6.

Ett garn i ull ger en varm sjal i fin kvalitet. Det här garnet i modellen Jette från välrenommerade Järbo Garn passar med stickor i storlek 7 och finns i många vackra nyanser. Se mer och köp garnet här (reklamlänk).

rött garn Jette i ull till stickor i storlek 7 från Järbo Garn
Klicka på bilden för att komma direkt till garnet.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Lägg upp 5 m och sticka 1 varv rätstickning.

Varv 2: Lyft första m från vänster till höger sticka (anledningen till att alltid lyfta första maskan är att det ger en rakare kant). Öka 1 m. Sticka resterande m räta.

Varv 3: Lyft första m. Sticka resterande m räta.

Fortsätt upprepa varv 2 och 3 tills sjalen mäter det djup du önskar och hälften av bredden (i vårt exempel 75 resp 85 cm). Nu börjar minskningarna. Sticka 2 m tillsammans där du tidigare ökade 1 m. Fortsätt så tills 5 m återstår. Sticka 1 varv utan minskningar, maska av.

Av: Malin Rosdahl

Annons