Trending: StickmönsterVirka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka väskor

Knepet som gör rundstickning enklare

11 jan, 2014 
Johanne Ländin
Ett garnnystan och två stickor.
När man stickar på rundsticka kan det vara knepigt att hålla reda på var varvet börjar och slutar. Men det löser man lätt genom att placera en liten stickmarkör i skarven.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Så vet du var varvet börjar när du stickar

Rundstickning är en teknik för att sticka tubformade stycken. Ofta handlar det om sockor, mössor, tröjärmar eller andra bitar utan sömmar.

Så nyttigt är det att sticka - 5 hälsoeffekterBrand logo
Så nyttigt är det att sticka - 5 hälsoeffekter

Men ibland kan det vara svårt att hålla reda på var ett varv börjar och slutar. För att göra det lättare kan du placera en liten stickmarkör i skarven. Stickmarkörer finns att köpa i de flesta garnaffärer, eller så kan man göra en själv om man är händig.

Sticka mönster med olika färger

Det kan vara bra att en hel samling stickmarkörer och inte bara för att de har en förmåga att försvinna. Att placera en stickmarkör mellan varje mönsterrapport när man stickar spetsmönster eller mönster med flera färger gör det enklare att hålla reda på var i mönstret man är.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Dessutom är en fin stickmarkör som ett litet smycke.

Annons