Lästips:Virka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka inför sommaren

Sticka höstens härligaste halsduk – gratis mönster

30 jul, 2019 
Anna-Karin Amilon
Sticka randig halsduk från Permin
Drapera den sådär lite nonchalant runt halsen och njut av dess pigga färger. Den randmönstrade halsduken med fina uddkanter väcker ett härligt, höstigt habegär!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

 

Beskrivning randig halsduk med uddkanter

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Sticka randig halsduk från Permin
Like snygg som gosig och mjuk.

Det stickas 8 ränder á 4 cm, där varje rand stickas växelvis i slätst och omvänd slätst. Det ökas växelvis och minskas för varje rand så att det bildas en taggig kant.

Lägg upp 480 m på rundst 3 med fg 12 och sticka 1 avigt v = avigsidan. *V 2 stickas rätt (= rätsidan) och det ökas 1 m i början och minskas 1 m i slutet som beskrivits ovan.

V 3 stickas avigt och det minskas 1 m i början och ökas 1 m i slutet. Upprepa v 2 och 3 totalt i 16 v = 4 cm*. Byt till fg 18 och sticka 1 rätt v från rätsidan. Byt till omvänd slätst och sticka från *–*. Byt till fg 26 på samma sätt och fortsätt med de övriga färgerna. Maska av och fäst alla lösa trådar. Ånga arbetet lätt.

Styling: Anna-Karin Amilon

Foto: Heléne Linsjö

Annons