Sticka trendig poncho – beskrivning

sticka randig poncho
Sticka vår härliga poncho i unik design och få en ny mysig favorit att svepa runt axlarna – lika snygg över skjortblusen som utanpå jackan!
Annons

Sticka din egen poncho

Mått: Ca 45×150 cm (innan den är hopsydd till den färdiga ponchon).

Garn & -åtgång: 3 nystan av varunr 90064040 (ljusgrå) och 3 nystan av 90064041 (grå) av Cotton Wool, 75 % bomull/25 % ull från Stoff & Stil. 1 nystan väger 50 g och innehåller ca 150 m.

Annons

Garninfo: Stoff & Stil, tel 040-37 46 00, www.stoffochstil.se.

Frågor om beskrivningen: Vänd dig till butiken där du köpt garnet.

Stickor: Nr 4 eller enligt handlag.

Masktäthet: 26 m slätstickning på stickor 3 = 10 cm.

 

Ponchon är egentligen en lång, bred halsduk som du viker och syr ihop på insidan med valfri storlek för halsen.

Lägg upp 110 m löst på st 4 med ljusgrå. Sticka 4 v slätstickning, byt till grå och sticka 4 v slätstickning. Fortsätt att göra ränder. Se till så att du får med dig garntråden från den vilande färgen så att det inte blir dragningar i kanten. Avsluta med samma färg som du började med. Sticka på till halsduken har önskad längd. Vår halsduk är ca 150 cm lång, vilket är lagom ifall du är medellång eller lite längre. Mät längden under arbetets gång så att den passar dig. Fäst trådarna, pressa på halsduken med fuktig trasa. Sy ihop innerkanterna nerifrån med smygstygn så att det inte blir någon kant.

Gör två tofsar i valfri färg. Vi använde en mobiltelefon (ca 8 cm bred) som mall och virade garnet 15 gånger runt den. Dra garnet av telefonen och trä en tjock nål med en lång bit garn. Vira garnet upptill runt tofsen och fäst med några stygn. Gör en likadan tofs till. Klipp till tofsarna så att de blir jämna och fina och sy fast dem i ponchons yttersta nederkanter som på bilden.

Klar och färdig att använda när det drar lite kallt om axlarna!

Har du restgarner hemma i ungefär samma tjocklek är det här ett jättebra användningsområde!

 

 

 

Design & mönster: Pia Ljungqvist

Foto: Pernilla Wästberg

Mer inspirerande innehåll från allas.se:

Dela på:

Annons

Laddar