Lästips:Virka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka inför sommaren

Sticka varma lovikkavantar – enkel beskrivning

22 jan, 2017 
Malin Rosdahl
Gratis stickningsbeskrivning på lovikavantar
Med ett enkelt mönster och på grova stickor gör du enkelt de här varma och fina vantarna av lovvikagarn! Vi valde att pynta dem lite extra med ett broderat hjärta i kedjestygn.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Klassiska lovikkavantar – så stickar du dem

Storlek: M (L).
Garnåtgång: 2 härvor av Lovikka (100% ull) à 100 g/60 m från Garngrossisten, tel 0300-774 40, samt restgarn till broderier.
Stickor: Strumpstickor nr 6.
Stickfasthet: ca 14 m slätstickning = 10 cm. Kontrollera stickfastheten noga.

Beskrivning lovikkavantar 

Lägg upp 26 (28) m och fördela m på 4 stickor. Sticka 1 varv avigt, 9 räta varv. Vänd arbetet in och ut. Sticka 20 (21) räta varv. Ta en bit garn i en annan färg och sticka de 6 första m på sticka 1 med det färgade garnet för markering för tummen. Sätt tillbaka m på stickan igen och sticka dem som vanligt. Sticka 17 (18) varv. Börja nu minska på sticka nr 1 och 3: 1 rm, 2 rm tills. bakifrån, sticka rest m på stickan. På sticka nr 2 och 4: Sticka tills 3 m återstår på stickan, sticka 2 m tills. framifrån, 1 rm. Upprepa på vartannat varv tills du har 5 m kvar på stickan, då minskar du varje varv tills det är 2 m kvar på stickan. Klipp av garnet och trä genom alla m. Dra till och fäst väl.

Annons

Tumme:

Ta försiktigt loss tråden och plocka upp 6 m på var sida. Sticka 10 räta varv. Sticka ihop de 2 första och de 2 sista m på nästa varv. Klipp av garnet och dra genom de rest m. Fäst väl.

Sticka den andra vanten lika, men med tummen över de sista m på sticka nr 4. Fäst alla trådar. Om du vill ruggar du upp ytan med en en stadig borste eller dylikt. Brodera ett hjärta med kedjestygn och restgarn.

Tips! Rita ett hjärta på frihand och brodera efter det, eller använd ett pepparkaksmått!

Läs också:

Vill du sticka en matchande mössa? Beskrivningen hittar du här!

Alla våra stickningsbeskrivningar hittar du här

 

Beskrivning: Garngrossisten/Pia Johansson

Frågor om beskrivning: Malin Rosdahltel 042-17 36 68

Foto: Anette Nilsson

Bildarr: Gunilla Thermaenius

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons