Lästips:Virka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka inför sommaren

Ta-Ta Towel – sommarens smidigaste plagg för varma bröst

18 maj, 2021 
Sofia Sundqvist
En kvinna sitter framför en fläkt och försöker kyla sig. Hennes långa bruna hår blåser bakåt och hon verkar avslappnad.

Hört talas om Ta Ta Towel? Det kan vara sommarens bröst-accessoar du inte visste att du behövde. Rent praktiskt är det en handduk av absorberande material som hänger runt nacken och håller brösten – en riktig räddning för varma dagar, också smidigt för ammande mammor.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Uppfinnaren Erin Robertson kom på idén när hon gjorde sig i ordning för en dejt en varm sommardag, och störde sig på hur det rann svett under brösten. Hur ska brösten kunna hänga luftigt utan att det rinner mot magen?

Erin fick en idé. Genom att använda Youtube lärde hon sig sy, och använde sen alla handdukar i hemmet för att pröva sig fram. Till slut hittade hon en prototyp hon var nöjd med och använde material som både är skönt att bära, absorberar fukt och andas. Erin delade ut prototyperna till sina vänner och fick en så positiv respons att hon bestämde sig för att satsa på idén.

Se också: Skönhetsrutinen i 5 steg för dina fötter

Skönhetsrutinen i 5 steg för dina fötterBrand logo
Skönhetsrutinen i 5 steg för dina fötter

Det visade sig att Ta-Ta Towel inte bara är en räddare svettiga dagar utan också uppskattats av gravida eller ammande föräldrar, där bröstmjölk läker och det kan vara behändigt att ha brösten nära till hands. Det är också skönt att bära hemma, på stranden eller gymmet – under eller istället för andra plagg.

Erin har fortsatt utveckla sitt företag och säljer nu dessutom "Testicle Towels" som lösning för pungsvett hos män.

Guide – så kan du sy din egen Ta-Ta Towel

Du behöver: en symaskin (nål och tråd fungerar också), ett måttband, elastiskt resårband, sax, papper, penna, samt ett tyg av lämpligt material – exempelvis frotté eller hampa.

  1. Mät ett mått från center av din bröstkorg till början av din armhåla.
  2. Mät ytterligare ett mått från mitten av din nacke, till underdelen av ditt bröst.
  3. Rita en cirkel med den diameter du mätte mellan mitten av bröstkorgen till armhålan.
  4. Rita ett sträck från botten av cirkeln, med längden du mätt mellan mitten av din nacke till underdelen av ditt bröst.
  5. I slutet av strecket ritar du en 3 cm bred kant.
  6. Klipp ut formen så du får en form som liknar en droppe, fast rak kant istället för spetsig.
  7. Lägg mönstret på tyget och klipp ut två bitar av samma form. Tips: Vik tyget innan du klipper ur formen, så får du direkt två likadana tygbitar som sitter ihop och kan då hoppa över steg åtta.
  8. Sätt sidorna med den 3 cm långa kanterna mot varandra och sy ihop dem. Använd sicksack-mönster.
  9. Lägg resår cirka 1-1,5 cm innanför kanterna på tyget, vik sedan upp kanterna och fäst med nålar. Gör detta runt hela formen till resåren möter varann.
  10. Sy in resåren, använd sicksack-mönster, men var försiktig så du inte syr fast det. Resåren måste kunna röra på sig. När resår-änderna möter varandra gör du en knut på varsin ände. Färdig!
Annons