Trending: StickmönsterVirka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka väskor

Våra 10 mest lästa artiklar om handarbete 2022 – detta ville ni sticka och virka

03 jan, 2023 
Till vänster: En stickad väst på en kvinna, Till höger: Grått och rosa garn och stickor.
Handarbete står högt i kurs bland Allas läsare. Gärna enkla men snygga stickmönster. Här kommer artiklarna om handarbete som ni mest ville läsa om under 2022.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Handarbete har alltid varit ett ämne som Allas läsare håller varmt om hjärtat. Vilket även syns när vi går igenom våra mest lästa artiklar under året som gått.

Vi kan ana en röd tråd – sticka väst och bebisplagg är ofta väldigt omtyckta. Men ni var även nyfikna på hur man virkar grytlappar och en alldeles egen väska.

Se också: Så nyttigt är det att sticka - 5 hälsoeffekterBrand logo
Se också: Så nyttigt är det att sticka - 5 hälsoeffekter

Här är våra tio mest lästa artiklar om handarbete

1. Sticka väst – så lyckas du med trendigaste plagget

En kvinna som har på sig en blå stickad väst över en vit t-shirt.

Förstaplatsen kammade detta fina stickmönster på en väst hem. Ett roligt litet projekt som snabbt ger dig bästa året om-plagget.

Annons

2. Pensionärer virkar 1200 rosor till OS-medaljörena – så gör du en egen!

Enda icke-mönsterbeskrivning på listan som tog hem ett silver. Ni tyckte om att läsa om de pensionerade kvinnorna som virkade buketter med rosor till OS-medaljörerna.

3. Årets julklapp 2022 är det hemstickade plagget - 5 populära stickmönster som är gratis

Förra årets julklapp blev det hemstickade plagget och ni lät inte väntas med att låta er inspireras till att sticka till nära och kära.

4. Så virkar du sötaste grytlapparna!

Visst är väl det enkla oftast också det vackraste. Ett strålande exempel på det är de här grytlapparna. Artikeln med detta stickmönster tog fart förra året.

Annons

5. Sticka trendig väst!

Ytterligare en väste på topp-listan! Kommer plagget bli ett nyckelplagg även i år tros? På stickor nr 5 stickar du västen både snabbt och snyggt.

6. Vintersockor till baby – sticka enkelt själv

Små stickade bebisstrumpor.

Det går fort att sticka till en baby. Detta enkla stickmönster på vintersockar – eller raggsockar om du vill – tyckte ni om!

Annons

7. Virka en väska – gratis beskrivning!

Även virkning gick hem hos er läsare. Och att virka en snygg liten väska var lite extra populärt. Så ta fram virknål nr 5 och testa du med!

8. Sticka fina femtimmarskoftan!

Perfekt för nybörjare och snabbt klar. Femtimmarskoftan har varit en succé i många år och är alltid värd att lyftas fram i all sin enkelhet. Så det är inte förvånande att den knep en plats på listan.

9. Sticka syltasockor med Allers – gratis beskrivning!

Stickade strumpor.

Ni ville även sticka strumpor till vuxna! Ett gammalt populärt sockmönster som karaktäriseras av det elastiskt stickade skaftet. Syltasockor kallas ibland även dragspelssockar. Vår variant har vi stickat med förstärkt hällapp.

Annons

10. Höstens finaste och mest lättstickade barnvantar

Sist men inte minst kom dessa varma och fina barnvantar! Här är stickmönstret som ser till att ingen fryser om händerna.

Annons