Lästips:Virka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka inför sommaren

Virka blommor – gratis mönster till årets sötaste virkningsprojekt

02 mar, 2023 
Tina Gustafsson
Virkade blommor på en träskiva
De enkla blommorna är snabbvirkade och roliga att göra.Drops
Det här är handarbetet som är perfekt att ta med sig på bussen eller tåget. Att virka blommor går snabbt att göra, så du kan göra dig en hel blomsteräng. Ta del av vårt gratis mönster att virka nedan!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Ibland vill man bara att handarbetet ska gå snabbt och ibland vill man ha något litet enkelt som är lätt att ta med sig på resan. Då är de här blommorna perfekta. De blir supersöta på kavajslaget eller kanske på pläden du har i soffan.

Virka blommor- så gör du

Garnåtgång: Ett nystan naturmelerad (nr 103) av Drops lin (53% bomull och 47% lin) à 50g/ca 85 m och ett nystan naturvitt (nr 08) av Drops muskat (100% bomull) à 50 g/ca 100 m, från Garnstudio, www.garnstudio.se.

Virknål: Nr 3.

Virka stor blomma

Virka 7 lm med Lin och slut till en ring med 1 sm i första lm.

Varv 1: 3 lm (= 1 st), 2 st om ringen, *6 lm, 1 fm i den sista st som virkades, 3 st om ringen*, upprepa *–* totalt 6 ggr och avsluta med 6 lm och 1 sm i 3:e lm i början på v = 7 lm-bågar med 3 st mellan varje. Klipp och fäst tråden.

Varv 2: Byt till Muskat. Virka 1 fm i den mittersta av de 3 första st på v, *12 st om lm-bågen, hoppa över 1 st, 1 fm i nästa st, hoppa över 1 st*, upprepa *–* v runt, avsluta med 1 sm i första fm i början på v. Klipp och fäst tråden.

Annons

Virka liten blomma

Virka 6 lm med Lin och slut till en ring med 1 sm i första lm.

Varv 1: 2 lm (= 1 halvst), 2 halvst om ringen, *5 lm, 1 fm i den sista halvst som virkades, 3 halvst om ringen*, upprepa *–* totalt 5 ggr och avsluta med 5 lm och 1 sm i 2:a lm i början på v = 6 lm-bågar med 3 halvst mellan varje. Klipp och fäst tråden.

Varv 2: Byt till Muskat. Virka 1 fm i den mittersta av de 3 första halvst på v, *10 st om lm-bågen, hoppa över 1 halvst, 1 fm i nästa halvst, hoppa över 1 halvst*, upprepa *–* v runt och avsluta med 1 sm i första fm i början på v. Klipp och fäst tråden.

Design: Drops/Garnstudio, www.garnstudio.se.

Virka dina egna miljövänliga sminkpadsBrand logo
Virka dina egna miljövänliga sminkpads
Annons