Artikeln innehåller reklamlänkar

Virkade blommor – gratis mönster

Virkade blommor på en träskiva

De enkla blommorna är snabbvirkade och roliga att göra.

Drops

Det här är handarbetet som är perfekt att ta med sig på bussen eller tåget. De virkade blommorna går snabbt att göra, så du kan göra dig en hel blomsteräng.

Ibland vill man bara att handarbetet ska gå snabbt och ibland vill man ha något litet enkelt som är lätt att ta med sig på resan. Då är de här blommorna perfekta. De blir supersöta på kavajslaget eller kanske på pläden du har i soffan.

Virkad blomma

Garnåtgång: Ett nystan naturmelerad (nr 103) av Drops lin (53% bomull och 47% lin) à 50g/ca 85 m och ett nystan naturvitt (nr 08) av Drops muskat (100% bomull) à 50 g/ca 100 m, från Garnstudio, www.garnstudio.se.

Du kan läsa mer om Drops lin och köpa garnet här (länk till Skapamer.se). Garnet Muskat från Drops hittar du här (länk till Skapamer.se).

Virknål: Nr 3.

Stor blomma

Virka 7 lm med Lin och slut till en ring med 1 sm i första lm.

Varv 1: 3 lm (= 1 st), 2 st om ringen, *6 lm, 1 fm i den sista st som virkades, 3 st om ringen*, upprepa *–* totalt 6 ggr och avsluta med 6 lm och 1 sm i 3:e lm i början på v = 7 lm-bågar med 3 st mellan varje. Klipp och fäst tråden.

Varv 2: Byt till Muskat. Virka 1 fm i den mittersta av de 3 första st på v, *12 st om lm-bågen, hoppa över 1 st, 1 fm i nästa st, hoppa över 1 st*, upprepa *–* v runt, avsluta med 1 sm i första fm i början på v. Klipp och fäst tråden.

Liten blomma

Virka 6 lm med Lin och slut till en ring med 1 sm i första lm.

Varv 1: 2 lm (= 1 halvst), 2 halvst om ringen, *5 lm, 1 fm i den sista halvst som virkades, 3 halvst om ringen*, upprepa *–* totalt 5 ggr och avsluta med 5 lm och 1 sm i 2:a lm i början på v = 6 lm-bågar med 3 halvst mellan varje. Klipp och fäst tråden.

Varv 2: Byt till Muskat. Virka 1 fm i den mittersta av de 3 första halvst på v, *10 st om lm-bågen, hoppa över 1 halvst, 1 fm i nästa halvst, hoppa över 1 halvst*, upprepa *–* v runt och avsluta med 1 sm i första fm i början på v. Klipp och fäst tråden.

Design: Drops/Garnstudio, www.garnstudio.se.

Virka dina egna miljövänliga sminkpads
2:25

Efter reklamen: Virka dina egna miljövänliga sminkpads

(2:25)

Slå på ljud