Virkade blomsterrutor – enkel beskrivning

Solstol klädd med virkade blomsterrutor
En härlig filt av blommande rutor som passar perfekt att fästa i solstolen. Enkel och beroendeframkallande virkning där restgarner tillsammans ger ett fantastiskt resultat.

Av många rutor små gör du en filten som är en riktig ögonfröjd! Till vår filt behövdes 119 rutor. Alla lika roliga att virka!

Så gör du en virkad blomsterruta

Storlek: En ruta är ca 8 1/2 x 8 1/2 cm.

Garn: En ruta består av restgarner av bomull med en sträckning på ca 22 m/10 cm.

Virknål: Nr 3 1/2.

Obs! Varje ruta är gjord med fyra olika färger och dessa anges som färg A, B, C och D i beskrivningen.

Se också: Så virkar du miljövänliga sminkpads

2:25

Efter reklamen: Virka dina egna miljövänliga sminkpads

(2:25)

Slå på ljud
Solstol klädd i virkade blomsterrutor

Så här fin blir solstolen när den kläs med virkade rutor i starka färger.

Beskrivning virkad blomsterruta

Lägg upp 3 lm med färg A.Varv 1 (blommans mitt): Virka 15 st i 3:e lm från nålen. Slut till en ring med 1 sm i första lm. Ta av tråden.Varv 2 (blommans kronblad): Byt till färg B genom att sticka in nålen mellan de två första st på varv 1, virka 3 lm (=1:a st) och 3 st. *Hoppa över 2 st, 4 st*. Upprepa *–* tills du har 8 st-grupper med 4 st i varje. Avsluta varvet med 1 sm i den 3:e lm i varvets början. Ta av tråden.Varv 3 (rutan): Byt till färg C genom att att sticka in nålen mellan de två första kronbladen på varv 2, 3 lm. Virka 2 hst och 1 st. Virka mellan nästa kronblad (*3 st, 2 dst, 3 st) = hörn, (1 st,2 hst, 1 st)*. Upprepa *–* ytterligare 2 ggr. Avsluta varvet med 3 st, 2 dst, 3 st,1 sm i den 3:e lm i varvets början. Ta av tråden.Varv 4: Byt till färg D genom att sticka in nålen i den bakre maskbågen på den andra dst i ett av hörnen och virka 1 fm. *1 fm i den bakre maskbågen på de följande 11 m, 2 fm i nästa fm*. Upprepa *–* ytterligare 3 ggr, ersätt den sista fm med en sm i den första fm på varvet. Ta av garnet.Virka snygg poncho av mormorsrutor – mönsterLäs mer

Montering av virkad filt

Virka ihop rutorna i rader med lösa sm i de bakre maskbågarna på rutornas yttervarv. Avslutande kant: Virka 3 varv fm runt hela arbetet, gärna med olika färger varje varv. Om du ska klä en solstol med arbetet, sy fast arbetet upptill, nedtill och i sidorna i stolens canvastyg.

Frågor om beskrivningen?

Hör av dig till oss på vårt sekretariat, tel 0721-83 26 39

Svensk bearbetning: Malin Rosdahl