Artikeln innehåller reklamlänkar

4 ergonomiska prylar för köket som avlastar händerna

Att göra kökssysslor och att hälla upp dryck från stora tunga förpackningar kan vara jobbigt om man har svaga händer. Här är prylarna som hjälper till!

Barn, människor med försvagade händer eller artrit eller artros i händerna kan ibland ha svårt att göra de saker som många andra är en självklarhet.

Men nuförtiden finns det mycket som underlättar i vardagen!

4 ergonomiska köksredskap

1. Ergonomiskt handtag för flaskor

Handtaget säkerställer att du säkert och enkelt kan hälla från en stor flaska utan att trycka flaskan platt mellan fingrarna. Handtaget skruvas fast på flaskans gänga och stängs med skruvkåpan. Detta gör att flaskan kan förvaras upprätt eller ligga i kylskåpet med handtaget på. Handtaget är också lämpligt för barn såväl som för personer med svaga händer eller artrit.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Läs mer och beställ här (länk till Smarta saker)

2. Kartonghållare

Smart hållare för mjölk, grädde och juice i Tetra Pak-kartonger. Det ger ett bra och säkert grepp, även för barn och personer med svaga händer, och gör det lättare att hälla utan att spilla.

Läs mer och beställ här (länk till Smarta saker)

3. Ergonomisk brödkniv

Att skiva en nybakad limpa är inte alltid det lättaste. Den här ergonomiska brödkniven från det svenska företaget Stirex är klassikern med ett bra grepp som enkelt skär igenom mjukt bröd.

Läs mer och beställ här (länk till Smarta saker)

4. Salladsskål med salladshackare

Med OXOs Salladshackare har det aldrig varit så lätt och snabbt att göra en sallad. Släng bara i de grönsaker eller frukter du vill ha, använd den medföljande skäraren och vips så har du en färdig sallad!

Läs mer och beställ här (länk till butik)

Se också: Lifehacks i köket

5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna
0:58

Efter reklamen: 5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

(0:58)

Slå på ljud