Trending: HusmorstipsStädknepÅterbrukHuskurer

5 saker nästan alla glömmer att städa i badrummet

30 okt, 2016 
Malin Perlheden
Här är fem platser man glömmer städa på badrummet.
Ett rent och fräscht badrum är en självklarhet! Men även om vi skurar och donar glömmer vi ofta bort några saker, som de här.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Badrummet är ett av de minsta rummen i våra hem, ändå är det ett av de utrymmen som får mest uppmärksamhet när det handlar om städning. Och trots denna obalans så glömmer vi ofta bort några saker. För handen på hjärtat – när rengjorde du till exempel din toalettborste senast?

Här är en lista på 5 saker som vi ofta glömmer att städa i badrummet men som förtjänar lite extra uppmärksamhet!

5 vanliga saker vi glömmer att städa i badrummet

1. Tandborstmuggen

Enligt en amerikansk undersökning 2011 var tandborstmuggen en av de smutsigaste sakerna vi har hemma! Rengör den en gång i veckan, antingen genom att diska den eller genom att spreja badrumssprej i den, skrubba och skölja ordentligt!

2. Duschdraperiet

Förebygg mögel och håll duschdraperiet rent genom att tvätta det en gång i månaden. Om det inte går att köra i maskin kan du rengöra det genom att lägga det i badkaret och fylla på med varmt vatten och ett par deciliter miljövänligt tvättmedel. Skölj därefter ur det ordentligt.

Annons

3. Badrumsskåpet

Det HÄR är lätt att glömma! Först och främst behöver du ta ut allt – släng smink och annat som blivit gammalt. Torka av hyllorna med våtservetter och låt dem torka ordentligt innan du sätter in dina saker igen.

4. Toalettborsten

Toaborstar blir ofräscha riktigt snabbt och inte blir det bättre av att smutsen står och gror till sig i behållaren. Helst bör du rengöra toalettborsten en gång i veckan och byta ut den helt ett par gånger om året.

Se också: Sa far du bort kalk och avlagringar i badrummet

Så får du bort kalk och avlagringar i badrummetBrand logo
Så får du bort kalk och avlagringar i badrummet

Lättaste sättet att rengöra toalettborsten är genom att ställa den med rengöringsmedel i toaletten och lämna den där i fem minuter. Fyll behållaren med varmt vatten och rengöringsmedel och låt stå under tiden. Skölj både borste och behållare med vatten.

Annons

Se också: Så får du bort fula fläckar i toaletten

5 enkla sätt att få bort fula fläckar i toalettenBrand logo
5 enkla sätt att få bort fula fläckar i toaletten

5. Duschmunstycket

Håll duschmunstycket fräscht genom att skruva isär det en gång i månaden och rengör på insidan med hjälp av en gammal tandborste. Om du har kalkrikt vatten som pluggar igen hålen kan du använda en nål att sticka igenom för att bli av med avlagringarna.

Källa: Good Housekeeping
Av Malin Perlheden

Följ allas.se för fler smarta tips, gripande läsning, recept och hälsa!

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons