Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: HusmorstipsStädknepÅterbrukHuskurer

6 enkla sätt att bli av med flugor för gott

27 jun, 2016 
AvMalin Perlheden
En liten fluga på matrester. Diska undan direkt för att slippa krypen.
Flugor är ofarliga, men de flygande små krypen stör och äcklar oss ändå. Här är 6 tips på hur du blir av med dem för alltid.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Flugor älskar din inomhusmiljö; det är varmt och tillgången till näring mer eller mindre garanterad, framförallt övermogen frukt och sopor.

5 enkla sätt att bli av med flugor hemmaBrand logo
5 enkla sätt att bli av med flugor hemma

Som tur är finns det smarta metoder att bli av med de irriterande krypen.

Här är 6 smarta sätt som du kan prova direkt:

En kvinna håller en svart sopsäck

Håll rent – och töm soporna!

Först och främst är det viktigt att hålla ordentligt rent hemma – speciellt under sommaren, eller om du tycker om att ha hög temperatur hemma året runt – allt över 20 grader tycker flugorna är toppen. Torka av ytorna i köket så snart du har lagat mat, töm soporna regelbundet och kom ihåg att återvinna tomma glasflaskor och pappförpackningar ofta.

Annons
matrester på en tallrik drar till sig flugor.

Ställ undan maten direkt!

Bananflugor lägger även gärna ägg i mat så rensa ut sådant som blivit gammalt och ställ undan maten direkt när du har ätit klart. Har du mogen frukt hemma om inte ska ätas omgående, är det en bra idé att förvara den i kylskåpet. Färsk och oskalad frukt kan du låta ligga framme, det är först när den börjat mogna ordentligt som flugorna fattar intresse…

Flugor dör i en skål med vinäger och honung.

Bygg en flugfälla!

Bygg en flugfälla med saker som du redan har hemma! Gör så här: Häll två delar vinäger eller ättika, en del honung eller saft och några droppar diskmedel i en skål som du låter stå framme. Bananflugorna dras till den söta doften och dras till blandningen. Denna fastnar dock på deras vingar så att det blir omöjligt för dem att flyga upp igen utan drunknar i sörjan.

Annons

Du kan också köpa speciella klisterremsor och sätta upp där bananflugorna gillar att hålla till, även insektssprej kan vara effektivt, men dessa innehåller tyvärr en hel del kemikalier som du helst inte vill ha i ditt hem.

En kvinna är redo att börja dammsuga upp flugorna.

Dammsug upp flugorna!

Det går alldeles utmärkt att dammsuga upp flugor, men tänk på att tömma dammsugarpåsen, eller täppa till röret riktigt ordentligt innan du ställer undan dammsugaren igen; annars hittar krypen ut igen.

Annons

Flugfälla för fönstret

En praktisk och effektiv klisterfälla mot flugor och andra insekter. Den klistriga fällan är lätt att applicera i fönsterkanten eller på andra ställen där flugorna samlas.

Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Flugfälla för fönster
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

.

Någon vattnar sina blommor med vattenkanna. Övervattning ger fler flugor.

Övervattna inte dina blommor

Vattna dina krukväxter med måtta; flugorna gillar den fuktiga miljön så förse dem inte med nya favoritplatser i onödan… Har du problem med många flugor inomhus kan du låta blommorna stå utomhus under en period tills du har fått bukt med problemet.

Källa: Cleanipedia
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons