Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurer

6 saker du gör i vardagen som du genast borde sluta med

11 aug, 2022 
Aino Oxblod
FotografTT, PEXELS.
Brukar du spola toaletten utan att fälla ner locket eller ladda mobiltelefonen över natten?
Då är det dags att tänka om.
Här är sex vanliga saker som du kanske gör i vardagen – men som du genast borde sluta med.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Använda mer tvättmedel för att få renare kläder

Det är lätt att tänka att ju mer tvättmedel man använder, desto renare blir tvätten – men det kan faktiskt få motsatt effekt. För mycket tvättmedel har en tendens att låsa in fläckar och hindra dem från att försvinna, då det löddrar för mycket. Följ rekommendationerna på tvättmedelsförpackningen för bästa resultat.

Less is more när det kommer till tvättmedel.

Spola toaletten med locket uppe

Diskussionen brukar vara huruvida sittringen ska vara uppfälld eller nedfälld, men faktum är att rätt svar är att locket ska vara stängt på toaletten. Genom att fälla ner locket innan du spolar hindrar du att oönskade partiklar letar sig upp i badrummet.

Se också: 5 enkla sätt att få bort fula fläckar i toalettenBrand logo
Se också: 5 enkla sätt att få bort fula fläckar i toaletten

Röra sig ansiktet under dagen

Det är rekommenderat att inte röra sig i ansiktet med händerna under dagen, och speciellt inte områdena kring ögonen och näsan. När vi rör mobilen, tangentbordet och andra ytor under dagen får vi bakterier på händerna, som vi gör bäst i att inte föra vidare till ansiktet om vi vill vara friska. Vill du röra dig i ansiktet – tvätta händerna först.

Annons

Ladda mobilen över natten

Många laddar helst mobilen över natten för att vara säkra på att batteriet håller hela morgondagen. Men faktum är att det gör att mobilens batteri slits ut i förtid. Ladda hellre mobilen innan du lägger dig, och om du är orolig över att inte ha batteri för hela dagen kan det vara bra att investera i en portabel laddare eller powerbank som du kan ha med dig i väskan.

Att ladda mobilen över natten sliter ut batteriet i förtid.

Inte rengöra disksvampen

Om du inte regelbundet rengör disksvampen kommer du sprida bakterier på din disk och köksföremål. Rengör den genom att koka den i en kastrull i fem minuter, eller genom att blöta ner den ordentligt och sedan mikra den i en minut.

Lägga in mat direkt från affären i kylen

Din kyl kan vara en oväntad bakteriehärd, om du inte rengör maten som ställs in i den. När du har handlat bör du egentligen rengöra eller byta ut förpackningarna, för att bakterierna från affären inte ska spridas. Förvara också kött separerat från andra matvaror för att dess mikrober inte ska spridas.

Källa: Brightside.

Annons