Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurer

8 bästa tipsen för att få bort myror – ute och inne

13 jun, 2016 
Helene Wikfalk
Nu är det dags igen. Långa svarta rader med myror som letar sig in i hus, under altanstenar, i trädgårdslandet. Vad kan man göra åt det? Här är 8 riktigt bra tips!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Myror är en ständig följeslagare under sommaren som kan leta sig in i både trädgården och inomhus om man inte är försiktig. Även om myror inte är farliga kan de vara irriterande att ha i hemmet. Här samlar vi några smarta tips för att bli av med myror.

Få bort myror – tips för att bli av med myror både inomhus och utomhus

Det finns flera sätt att bli av med myror. Här samlar vi 8 populära metoder som är anpassade efter både inomhus och utomhusmiljöer.

  1. Bikarbonat mot myror
  2. Bli av med myror med diskmedel
  3. Kanel skrämmer bort myror
  4. Äggskal för att bekämpa myror
  5. Grovsalt mot myror
  6. Slipp myror i stövlarna
  7. Rädda grönsakslandet från myror
  8. Myror hatar tabasco
5 enkla sätt att bli av med myrorBrand logo
5 enkla sätt att bli av med myror

1. Bikarbonat mot myror

Får man myror i blomsterkrukor eller rabatter utomhus kan man strö ut ett lager bakpulver, efter ett par dagar är myrorna borta. Jag prövade förra sommaren när myrorna hade ätit av mina fina blommor, och det fungerade perfekt!

Annons

2. Bli av med myror med diskmedel

Blanda 1 dl såpa med 8 liter vatten och vattna mot ohyra under gångplattor och trappan. Då flyttar myrorna snart till annan ort!

3. Kanel skrämmer bort myror

Små myror inomhus blir du av med genom att sprida ut kanel runt huset och där du tror att myrorna kommer ifrån. Myrorna gillar inte kanel!

4. Äggskal för att bekämpa myror

Myror ute och inne försvinner snabbt om du lägger ut krossade äggskal. Se bara till att inga äggrester finns kvar. Skölj skalen och strö salt över dem, något myrorna definitivt ogillar.

Läs också: Skadedjur i trädgården – så bekämpar du dem

5. Grovsalt mot myror

Strö ut grovsalt där myrorna håller till.

6. Slipp myror i stövlarna

Tröttnat på myror som kryper upp längs stövlarna? Smörj in stövlarna med ättika innan du ger dig ut i skogen så håller sig myrorna garanterat borta.

7. Rädda grönsakslandet från myror

Har du besvär med myror i grönsakslandet? Här kommer ett giftfritt tips som inte förstör grönsakerna. Eftersom myrorna vill ha det varmt och torrt räcker det om man vattnar varannan dag tills plantorna kommer upp. Sedan kan man lägga gräsklipp runt plantorna, så slipper man dessutom så mycket ogräs.

8. Myror hatar tabasco

Stänk några droppar tabasco på stenplattor och grusgångar där myrorna håller till, så försvinner de snabbt.

Fluga på mat

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons