8 smarta sätt att använda hårspray – som inte är i håret

Delad bil. Kvinnohand håller en nylonstrumpa med stor maska. Hand sprutar hårspray från sprayflaska.

Foto: TT/Shutterstock

Hårspray är inte bara bra för att få frisyren att ligga som den ska och hålla hela dagen.
Skönhetsprodukten är faktiskt en riktig multiprodukt, som går att använda till allt från kläder till nagellack!
Här är åtta smarta sätt att använda hårspray på, som du kanske inte kände till.

Få bort ludd

Även om man har rena kläder så kan ludd och noppor göra att de ser smutsiga ut. Genom att spreja lite hårspray på en tvättlapp och gnugga på plagget så fastnar luddet i hårsprayen, och plagget blir fritt från ludd.

Se också: Bästa tvättknepen du förmodligen inte känner till

Bästa tvättknepen du förmodligen inte känner till
1:24

Efter reklamen: Bästa tvättknepen du förmodligen inte känner till

(1:24)

Slå på ljud

Trä tråd på nål

Att trä tråd genom ett nålsöga är allt annat än enkelt. Genom att spreja hårspray på trådänden och knipa till så hindrar man både tråden från att klyva sig, samtidigt som det gör den styvare och mer lätthanterlig.

Stoppa en maska på strumpbyxan

Det här är ett beprövat trick! Om du märker att du fått en maska på strumpbyxorna när du är ute så kan du spreja lite hårspray på maskan, så kommer den inte gå upp ytterligare.

Ben med nylonstrumpa med stor maska.

Foto: TT/Shutterstock

Ta bort husdjurshår

Har du svårt att lyckas ta bort djurhår från kläder eller möbler? Då är det samma trick som gäller här, som med ludd. Spreja hårspray på en tvättlapp eller handduk och gnugga där du vill ta bort hår.

Får bort bläckfläckar

Bläckfläckar kan kännas omöjligt att få bort från kläder eller möbler, men med hjälp av hårspray går det. Nästa gång du får en bläckfläck på ett plagg, spreja på fläcken och tryck på fläcken med papper tills bläcket försvinner.

5 smarta saker du kan använda deodorant till

Förkorta torkningstiden för nagellack

Om du har målat naglarna och behöver lämna hemmet om bara några minuter? Då kan hårspray hjälpa för att förkorta torkningstiden. Spreja hårspray på naglarna, och stoppa dem sedan i kallt vatten. Hårsprayen kommer inte göra att nagellacket torkar, men tillräckligt för att du inte ska förstöra din nya manikyr.

Två händer med rosa nagellack.

Foto: TT/Shutterstock

Ta bort klistermärken

Det finns knappt något mer irriterande än när man tar bort en klisterlapp från ett nytt inköp, bara för att upptäcka att klistret sitter kvar under. Istället för att skrubba loss med diskborsten kan du plocka fram hårsprayen som hjälp. Spreja direkt på klistret och torka bort med hushållspapper. Hur mycket hårspray som behövs beror på hur mycket klister det rör sig om, så du kan behöva spreja flera gånger.

Se också: Så rengör du ugnsgallret medan du sover

Så rengör du ugnsgallret – medan du sover!
1:05

Efter reklamen: Så rengör du ugnsgallret – medan du sover!

(1:05)

Slå på ljud

Hindra fötterna från att glida runt i skorna

Alla som har på sig högklackar känner igen problemet – man vaknar dagen efter med blåsor för att fötterna har glidit runt i skorna under kvällen. För att förhindra det, spreja en riklig mängd hårspray bak i skon. Det kommer göra att skon blir mindre hal, och hjälper fötterna att sitta på plats!

Källa: Cooktop cove.