Trending: HusmorstipsStädknepÅterbrukHuskurer

8 smarta sätt att rengöra med bakpulver

23 apr, 2017 
Malin Perlheden
Rengör miljövänligt med bakpulver
Att rengöra med bakpulver är både skonsamt, billigt och effektivt. Lär dig 8 supersmarta knep med bakpulver som du kommer få stor användning av hemma!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Få saker har så många användningsområden som bakpulver. Förutom att det är oumbärligt i bakverk finns det en nästintill oändlig mängd saker som du kan använda det vita pulvret till. Här får du 8 smarta knep att testa hemma.

En matsked bakpulver.
Lär dig 8 supersmarta sätt att rengöra med bakpulver. Foto: IBL

8 sätt du kan rengöra med bakpulver

Få bort dålig lukt i kylen

Luktar det illa i ditt kylskåp? Börja med att slänga ut det som orsakar lukten, lägg sedan bakpulver i två eller tre skålar och placera ut i kylskåpet och lämna över natten. När du öppnar kylskåpet på morgonen är lukten borta.

Annons

Underlättar handdiskningen

Lös upp smutsen innan du börjar diska genom att hälla ett par matskedar bakpulver i diskvattnet!

Tvätta frukt och grönsaker

Oroar du dig för kemikalier från bekämpningsmedel? Försäkra dig om att du får bort allt genom att lägga ett par matskedar bakpulver i en skål med vatten och blötlägg frukt och grönt i cirka tio minuter. Skölj därefter av precis som vanligt.

Få bort äcklig lukt från dina händer

Stinker dina fingrar efter att du till exempel har hackat lök? En matsked bakpulver gör susen! Gnugga händerna med det vita pulvret och stanken är ett minne blott; bakpulvret neutraliserar nämligen äckliga lukter.

Underlätta äggskalningen

Ägg kan vara hopplösa att skala! Häll lite bakpulver i vattnet nästa gång du kokar ägg och märk skillnaden i hur lätt det blir att skala. Var dock försiktig, bakpulvret kan ge äggen en lite svavelaktig smak, så testa dig fram och börja med bara en nypa!

Annons

Använd som ett skonsamt skurmedel

Skurmedel är effektivt, men kan ofta lämna efter sig en lukt av kemikalier och som bekant är de inte alltid så skonsamma mot miljön. Testa att använda lite bakpulver på en fuktig svamp och skura med – även tuffa fläckar försvinner med bakpulvrets hjälp.

Få bort kolrester

Envisa kolrester kan vara besvärliga att få bort men det här knepet funkar lika bra på grillen som på spisen! Blanda en pasta med bakpulver och vatten och skrubba!

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Källa: Expressen

Läs också:

Gör eget rengöringsmedel till ugnsluckan

Så rengör du mässing med saker du redan har hemma

Rengöra ugnen lättare: 6 knep för att städa mindre

Annons