Brödklämman: Sju smarta saker du kan göra med påsklämman

Delad bild på smarta saker du kan göra med brödklämman: Till vänster: Märk ditt vinglas, till höger: Laga din flip flop

Foto: Shutterstock/TT

Den lilla plastklämman som används för att stänga brödpåsen och hålla brödet fräscht behöver faktiskt inte slängas – den har flera användningsområden!

Har du också alltid bara slängt plastbiten som kommer med brödförpackningen? Du är inte ensam, men efter att ha läst denna artikeln kommer du antagligen att tänka om.

Släng inte brödklämman – gör detta istället

Sajten Boredom Therapy har listat ett helt gäng med smarta lösningar på vardagsproblem som den lilla plastbiten kan lösa. Här är våra favoriter.

Laga din flip flop med brödklämman

Ett par flip flop lagade med en brödklämma.

Foto: Shutterstock/TT

Många är vi som köpt ett par flip flop billigt på semestern och sedan, ofta bara någon timme efter att du dragit på dem för första gången, så lossnar remmen mellan dina stortår och gör den sköna sandalen helt oanvändbar. Lösningen? Påsklämman från brödförpackningen så klart!

Tryck helt enkelt in remmen genom hålet i skon igen och trä brödklämman på remmen på undersidan av sulan. Om du vill vara extra säker kan du limma fast brödklämman. Voila! Nu har du fungerande flip flops igen.

Se också: Så rengör du ugnsgallret - medan du sover

Märk upp vems vinglaset är med påsklämman

Har du varit på en fest eller middag där många dricker ur likadana glas och helt plötsligt har glasen blandats ihop? Det finns fina saker du kan köpa för att märka upp glasen, men en ännu bättre – och billigare – lösning är att använda dig av brödklämmor.

Ett vinglas uppmärkt med en brödklämma

Foto: Shutterstock/TT

Detta funkar bäst om du samlat på dig ett gäng klämmor i olika färger eller om du skriver initialer på dem. Sätt helt enkelt fast plastbiten på glasets fot och problemet är ur världen.

Använd plastklämman för att märka dina nycklar

Nyckel uppmärkt med en brödklämma.

Foto: Shutterstock/TT

Extranycklar till tvättstuga, cyklar, garage och så vidare, samlar man ofta på sig ett mindre berg av genom åren. Det är dessutom inte alltid man har nyckelknippor till hands när nyckeln plötsligt hamnar i ens ägo. En bra lösning är att sätta fast en brödklämma på nyckeln och skriva på den vad nyckeln är till för. Smart och enkelt!

Brödklämman passar lika bra för att märka sladdar

Precis som med nycklar så hamnar gärna sladdar ihoptrasslade antingen i en hög i en låda eller inkopplade i grenuttag någonstans i hemmet. När du sedan behöver ett uttag och alla är upptagna så kanske du inte vill riskera att dra ut exempelvis sladden till ditt internet. Om du redan har märkt sladdarna med plastklämmor så är problemet ett minne blott!

Plastklämman är också bra för att hålla koll på dina hörlurar utan att de trasslar ihop – och om du tejpar fast änden utan hål i nattduksbordet och fäster telefonladdaren i klämmans hål så kommer du aldrig behöva leta efter sladden när du ska ladda telefonen igen!

Håll koll på dina hårsnoddar med påsklämmor

Ligger dina hårsnoddar nedslängda i lådor och utspridda här och var i hemmet? Håll dem organiserade genom att ha för vana att sätta fast dem i en plastklämma så att du alltid vet var du har dem. Förutom hårsnoddar passar detta även utmärkt för gummiband.

Färgglada hårsnoddar

Foto: Shutterstock/TT

Hitta änden på tejpen med en brödklämma

Istället för att behöva stå och leta efter änden på tejprullen varje gång du ska ha tejp, så kan du bara sätta fast en påsklämma i änden. Ett riktigt smart och enkelt knep för att undvika problemet.

Snurra ihop ditt garn och dina trådar på plastklämman

Om du ofta sitter med garn eller sytråd till hands men inte har kvar rullarna de sitter på så är påsklämman en bra lösning på dina problem. Snurra enkelt upp tråden eller garnet på klämman och saken är biff.

Källa: Boredom Therapy

Fler inspirerande knep hos allas.se: