Artikeln innehåller reklamlänkar

Därför ska du satsa på bambu hemma – 4 bra anledningar

Bambu i naturen och i en ångkokare.
Hjälp till att minska sopberget av plast. Genom att välja saker av bambu, som växer snabbt och har mindre påverkan på miljön, kan man lätt dra sitt strå till stacken och hjälpa till att skapa ett mer hållbart samhälle.

Bambun blir alltmer populär att använda hemma och många tror att vi kommer att få se den mer och mer i inredningen framöver. Hållbarheten och funktionen är några av fördelarna. De ekologiska aspekterna är dessutom en fantastisk bonus.

Därför ska man använda bambu hemma

  • Bambu är ett slags gräs som odlas ungefär som potatis här hemma. Bambun växer minst 7 meter per år och när den når sin fulla höjd på 35 meter sågas den ner och skjuter sedan nya skott.
  • Bambu är enormt snabbväxande och behöver varken bekämpningsmedel eller konstgödsel samtidigt som det är naturligt antibakteriellt.
  • Bambu är hårdare än ek och mer ljuståligt än mycket annat trä.
  • Rotverket till bambu förhindrar jorderosion och kan planteras på jordar som förstörts genom avverkning och erosion. Bambu bidrar till en minskning av CO2 genom att absorbera 5% mer koldioxid än andra växter och ge ut 35% mer syre i luften än träd.

Vi tipsar om fina saker i bambu!

Diskborste i bambu

Spola tillbaka till en enklare tid, när funktionalitet och elegans gick hand i hand med denna klassiska diskborste i bambu. Borsten är tillräckligt robust för att avlägsna fast smuts, men tillräckligt skonsamm för att borsta smuts från grönsaker eller rengöra köksredskap med non-stick ytor.

Läs mer och köp borsten här (länk till Cervera)

Läs mer och köp borsten här (länk till Cervera)

Rivjärn med uppsamlare i bambu

Använd rivjärnet med ostuppsamlingslåda för att enkelt riva osten till måltiden. Det naturliga bambuintegrerade handtaget garanterar ett fast och säkert grepp.

Läs mer och köp rivjärnet här (länk till Åhléns)

Läs mer och köp rivjärnet här (länk till Åhléns)

Ångkokare i bambu

Med en ångkokare i flätad bambu kan du enkelt skapa spännande smaker i ditt eget kök. Ångkokaren är perfekt för att laga grönsaker, fisk, couscous och dim sum och bevarar vitaminer, mineraler, smaker och färger. Det är dessutom ett vackert köksredskap du kan lämna framme som dekoration!

Läs mer och köp ångkokaren här (länk till Bagaren & Kocken)

Läs mer och köp ångkokaren här (länk till Bagaren & Kocken)

Sopset i bambu

Ett stilsäkert litet sopset med sopborste och skyffel tillverkat i naturmaterialet bambu. Detta praktiska lilla sopset får plats i trånga utrymmen och kan användas till såväl golv som bord.

Läs mer och köp sopsetet här (länk till Amazon)

Läs mer och köp sopsetet här (länk till Amazon)

Skrubborste i bambu

Med en härlig retro-design och bekvämt grepp som gör det enkelt att skura och skrubba. Den livsmedelssäkra borsten är gjord av nylonborst som är tillräckligt robust för att avlägsna fast smuts från kokkärl och tallrikar, men är även skonsam nog för att borsta smuts från dina grönsaker.

Läs mer och köp borsten här (länk till Amazon)

Läs mer och köp borsten här (länk till Amazon)

Se också: Smarta presenttips till alla hemmakockar

5 smarta julklappstips för alla hemmakockar
Slå på ljud

Vill du ha fler smarta tips? Följ allas.se på Facebook här!

Källor: SvD, Midsona, medvetna.se