Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurer

Ekotipsets mirakelmedel: Allt du behöver för städning!

18 feb, 2021 
Ida Gustafsson
Populära instagramkontot Ekotipset med sina tips om städning och pyssel har tagit landet med storm.
Framförallt är det mirakelsprayen som alla talar om – så gör du den hemma!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Så städar du ditt hem - på 60 minuterBrand logo
Se också: Så städar du ditt hem - på 60 minuter

Ekotipsets mirakelspray går att använda för att städa det mesta i hemmet. Och är så enkel att blanda i hop med grejer du redan har hemma!

Ekotipset på Instagram

Instagramkontot Ekotipset har över en halv miljon följare, och bakom kontot står Ellinor Sirén, som tipsar om enkla sätt att fixa insynsskydd, hur man rengör mattor och hur man enkelt kan uppdatera loppisfyndade vaser och krukor. Kontot har blivit så pass uppskattat att Ellinor Sirén skrivit en bok som lanserades i april 2021. Här kan du läsa mer och beställa boken. (reklamlänk)

I boken samlar hon några av sina bästa tips och fiffiga knep för att rengöra vita sulor på gympaskorna och hur man kan göra sina egna rengöringsprodukter.

Annons

Ekotipsets fönsterputs/mirakelmedlet

Mirakelsprayen är vad den låter, en rengöringsspray som går att använda i princip överallt och som rengör ugnsluckan i ett nafs, skinande rena speglar och som gör igenkalkade duschväggar i glas kristallklara igen. För att göra mirakelsprayet hemma behöver du endast ett fåtal ingredienser.

Ingredienser till mirakelsprayen:

  • En blomspruta eller en tom flaska med spraypump.
  • 1 dl ättika 24% eller 2 dl ättikssprit 12 %
  • 5 droppar handdiskmedel
  • 3-4 dl vatten - hur mycket du ska ta beror på vilken ättika du använder

Så gör du Ekotipsets mirakelspray:

Använd en tratt och blanda alla ingredienser i blomsprutan, skaka försiktigt. Klart! Städa med en trasa i mikrofiber för bästa resultat.

Eftersom mirakelsprayen innehåller ättika ska den inte användas på marmor. Och det är det alltid klokt att testa på ett litet område först innan du börjar städa för att att försäkra dig om att ytan tål medlet.

Använd smidiga mikrofiberdukar när du städar!

microfiberdukar
Klicka på bilden för att komma direkt till microfiberdukarna.

De här microfiberdukarna kommer i trepack och både putsar och rengör utan att efterlämna ludd eller ränder och är lika effektiva våta som torra. Läs mer och köp dem här (länk till Cervera).

Ekotipset har bevisat för oss att fönsterputsen, även kallat mirakelmedlet, funkar för att rengöra det mesta – inte bara fönster. Se ett klipp som bevisar det här nedan:

Annons