Artikeln innehåller reklamlänkar

Allt du behöver för ekotipsets mirakelspray för städning!

Ekotipset mirakelspray
Populära instagramkontot Ekotipset med sina tips om städning och pyssel har tagit landet med storm. Framförallt är det mirakelsprayen som alla talar om – så gör du den hemma!

Ekotipsets mirakelspray går att använda för att städa det mesta i hemmet. Och är så enkel att blanda i hop med grejer du redan har hemma!

Ekotipset på Instagram

Instagramkontot Ekotipset har över en halv miljon följare, och bakom kontot står Ellinor Sirén, som tipsar om enkla sätt att fixa insynsskydd, hur man rengör mattor och hur man enkelt kan uppdatera loppisfyndade vaser och krukor. Kontot har blivit så pass uppskattat att Ellinor Sirén skrivit en bok som lanserades i april 2021. Här kan du läsa mer och beställa boken. (länk till Adlibris)

VIDEO: Så städar du ditt hem på 60 minuter

Så städar du ditt hem - på 60 minuter
1:11

Efter reklamen: Så städar du ditt hem - på 60 minuter

(1:11)

Slå på ljud

I boken samlar hon några av sina bästa tips och fiffiga knep för att rengöra vita sulor på gympaskorna och hur man kan göra sina egna rengöringsprodukter.

Ekotipset mirakelspray

Mirakelsprayen är vad den låter, en rengöringsspray som går att använda i princip överallt och som rengör ugnsluckan i ett nafs, skinande rena speglar och som gör igenkalkade duschväggar i glas kristallklara igen. För att göra mirakelsprayet hemma behöver du endast ett fåtal ingredienser.

Det här behöver du till mirakelsprayet:

En blomspruta eller en tom flaska med spraypump.

1 dl ättika 24% eller 2 dl ättikssprit 12 %

5 droppar handdiskmedel

3-4 dl vatten - hur mycket du ska ta beror på vilken ättika du använder

Använd en tratt och blanda alla ingredienser i blomsprutan, skaka försiktigt. Klart! Städa med en trasa i mikrofiber för bästa resultat.

Eftersom mirakelsprayen innehåller ättika ska den inte användas på marmor. Och det är det alltid klokt att testa på ett litet område först innan du börjar städa för att att försäkra dig om att ytan tål medlet.

Använd smidiga mikrofiberdukar när du städar!

microfiberdukar

Klicka på bilden för att komma direkt till microfiberdukarna.

De här microfiberdukarna kommer i trepack och både putsar och rengör utan att efterlämna ludd eller ränder och är lika effektiva våta som torra. Läs mer och köp dem här (länk till Cervera).

SE OCKSÅ: Därför är det viktigt att tvätta dina lakan ofta
1:24

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Därför är det viktigt att tvätta dina lakan ofta

(1:24)

Slå på ljud