Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: HusmorstipsStädknepÅterbrukHuskurer

Experten: Här är de 3 bästa sätten att rengöra din kaffebryggare

03 feb, 2021 
Edin Ibric
En kvinna som häller i kaffe från en kaffebryggare
Visste du att bakterier älskar fukt och värme? Det är just detta som din kaffebryggare producerar varje bryggning! Så här gör du för att hålla den ren och fräsch.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

F ör att försäkra dig om att ditt morgonkaffe både är gott och inte innehåller en massa bakterier gör du klokt i att rengöra den regelbundet. Den amerikanska rengöringsexperten Carolyn Forte, som är chef på välrenommerade Good Housekeeping Cleaning Product Lab tipsar om tre smarta sätt att rengöra kaffebryggaren - utan att kompromissa med dess prestanda.

Se också: Veckans bästa tips – tvätta med kaffesump

Veckans bästa tips - tvätta med kaffesumpBrand logo
Veckans bästa tips - tvätta med kaffesump

1. Diska kaffekokarens alla delar med diskmedel

Efter varje användning ska du diska alla delar med diskmedel. Forte påpekar att detta är oerhört viktigt eftersom det hjälper till att ta bort kafferester som kan finnas kvar. Det spelar ingen roll om du diskar för hand eller i diskmaskinen. Glöm heller inte att torka av utsidan samt värmeplattan, för att på så sätt undvika spill som bränns. Forte rekommenderar även att hålla locket öppet, så att kaffekannan torkar ordentligt efter varje användning!

Annons

2. Avkalka din kaffebryggare varje månad med vinäger

Efter en tids användning kan det samlas hårda mineraler i vattnet, vilket leder till att det kan ta längre tid för kaffet att bli klart. För att undvika detta måste du rengöra och avkalka maskinen. Forte's smarta drag: Vit vinäger.

Gör så här: Fyll behållaren med lika stor mängd vatten och vinäger, och placera ett kaffefilter i behållaren. Brygg lösningen tills hälften har runnit ner. Därefter ska du stänga av maskinen och låta den stå i cirka 30 minuter. Sätt sedan på kaffebryggaren, avsluta bryggningen och skölj ut allting genom att sätta i ett nytt filter. Brygg sedan med rent vatten – upprepa detta en gång.

3. Få din kaffekanna skinande ren med lite ris!

Du bör alltid diska din kaffekanna efter varje användning. Om du inte lyckas få bort rester från den, kan du testa att fylla den med varmt vatten och lite ris. Använd därefter svampskrubb – och skölj sedan ordentligt.

Förvara kaffet lyxigt

Med denna burk från klassiska Solstickan Design kan du lyxa till det och förvara ditt kaffe med stil. Du slipper påsar som smular ner med kaffepulver och kan förvara kaffet på ett tätt och bra sätt. Läs mer och köp burken här. (reklamlänk)

Annons