Artikeln innehåller reklamlänkar

Få av korken lätt: 3 sätt att lyckas

Kvinna skruvar av kork på flaska.

Foto: TT/Shutterstock

Har du också stått och kämpat med den där envisa flaskkorken och varit beredd att ge upp? Slipp kampen – vi lär dig hur du får loss den lekande lätt!

Att öppna flaskor kan gå som en dans, men allt som oftast är det också förenat med ett visst mått av frustration, svettigt kämpande och – ont i handen när jobbet är gjort. Vill det sig riktigt illa är flaskans innehåll kolsyrat och då kan det dessutom sluta med att du har vätska över hela dig när du äntligen får av den envisa korken på flaskan.

Kanske sitter det som berget, eller så är du kanske inte lika stark i nyporna som du en gång var. Men oroa dig inte, det finns enkla sätt att öppna flaskan utan kamp eller risk för olyckor. Vi lär dig hur!

3 enkla sätt att öppna locket på flaskan

1. Sätt ett gummiband runt korken

Något så enkelt som ett hushållsgummiband kan hjälpa dig att få ordentligt grepp runt locket på flaskan. Du snurrar helt enkelt bara gummbandet runt det envisa locket och börjar skruva. Gummibandet gör att du slipper halka med fingrarna och du slipper dessutom jobbiga klämmärken på fingrar och handflata.

2. Använd en skruvlocksöppnare

Den här smarta uppfinningen löser problemet med flasklocket en gång för alla! Du placerar helt enkelt den lilla skruvlocksöpparen över korken och vrider moturs och vips så öppnas locket! Öppnaren ger dig ett stabilt och bekvämt grepp om flasklocket och fungerar för de allra flesta sorters flaskor.

Läs mer och beställ skruvlocksöppnaren här (länk till Smarta saker)

3. Spola varmt vatten över korken

Det här knepet känner du säkert igen från när du har kämpat med burklock, och samma teknik går att applicera på flasklocken. Spola locket under varmt vatten en stund och försök sedan att skruva av det igen.

Se också: 5 ovärderliga lifehacks i köket

0:58

Efter reklamen: 5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

(0:58)