Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurer

Farah Abadi avslöjar sitt bästa husmorstips mot vanliga skadedjuren

18 aug, 2023 
Ebba S. Dahlman
Susanne Lolling
Farah Abadis familj har haft ovälkomna skadedjur hemma i parhuset utanför Malmö.
I en intervju med Allas avslöjar radioprofilen nu vilket beprövat husmorsknep hon använt sig av för att få bukt med problemet.
– Det doftar så jäkla gott, berättar hon.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Farah Abadi om mammarollen: "Det är strikt förbjudet"Brand logo
Se också: Farah Abadi om mammarollen: "Det är strikt förbjudet"

Radioprofilen och programledaren Farah Abadi är aktuell in SVT:s underhållningsprogram På riktigt, som har premiär till hösten.

När Allas träffar henne på pressträffen inför premiären beskriver hon inspelningen av programmet som ”jättekul och helt galen och intensiv”, inte helt olikt henne själv.

Under intervjun berättar Farah vidare att hon haft besök av skadedjur i hemmet utanför Malmö, där hon bor med familjen; sambon Johan och deras två barn, sonen Zakarias och dottern Juni.

Hon berättar också vilket beprövat husmorsknep hon tilltagit för att bli kvitt de ovälkomna djuren.

Växte upp i ett matriarkat

Farah har hela sitt liv varit omgiven av starka kvinnor och relationen till hennes mamma och tre systrar är otroligt viktig för henne. Något som stod i fokus under radioprofilens debuterande sommarprat i fjol.

Annons

Hon berättade om starka kvinnor som inspirerat henne. Hennes mormor, som 1949 flydde från en liten by i Palestina och hennes mamma, som vid 23 års ålder, tvingades fly Libanon och hamnade på en flyktingförläggning i Sverige 1987, bara några år innan Farah föddes.

– Jag är väldigt tacksam för min mormors och mammas uppoffringar. Nu är vi tre kvinnor, före min dotter Juni, som har försökt att göra ett bättre liv för sina barn. Juni kommer att vara den första kvinnan i vår familj på nästan 100 år som slipper minnen av krig, berättade Farah i hennes Sommar i P1-avsnitt.

Farah Abadis husmorstips mot silverfiskar

Men några palestinska eller libanesiska husmorknep är inget Farah snappat upp från tidigare generationer i släkten. Hon berättar för Allas att hon alltid googlar om det är något särskilt hon behöver veta.

Men man ska inte underskatta att söka sig till information på nätet, det var nämligen så hon fick tips om hur hon skulle angripa ovälkomna skadedjur hemma i familjens parhus.

– Nu har jag upptäckt cederolja. Vi har silverfiskar hemma, förklarar hon och fortsätter:

– Jag går runt med den här cederoljan och så sprutar man den överallt. Det doftar så jäkla gott. Nu har vi inga silverfiskar kvar längre, men jag sprutar den ändå. Det ska vara bra för en, säger hon avslutningsvis.

Varför är cederolja bra mot skadedjur?

Rödcederolja är effektiv mot skadedjur som spindlar, myror, vägglöss, kvalster, silverfiskar, pälsängrar och malfjärilar. Oljan kan droppas utmed golv- och vägglister, under sängen och köksbänken, i garderoben, köks- och byrålådor och andra ställen där skadedjuren enkelt kan krypa in och gömma sig.

Källa: Växt Eko

Annons