Fuskstäda: Så får du ett fräscht hem på 15 minuter!

Kvinna med hink i famnen.

Foto: Shutterstock/TT

Tid är ofta en bristvara i vardagen, särskilt tid för städning. Följ våra enkla steg så får du snabbt ett fräscht hem!

Även om de flesta tycker det är härligt med ett rent och fräscht hem är det inte alla som älskar att städa. I vardagen kan det vara svårt att hinna med en storstädning varje vecka, men en ”fuskstädning” går lätt och ger omedelbart ett fräscht resultat.

Har du tidsbrist ska du fokusera på de viktigaste rummen. Ytor som syns är det mest väsentliga för helhetsintrycket. Stäng dörren till sovrummet och lägg in eventuella klädhögar i garderoben eller klädkammaren. När du får mer tid en annan dag kan du gå igenom kläderna på ett mer noggrant sätt.

Så här snabbstädar du hemmet på 15 minuter!

1. Hallen

Plocka undan ytterkläder som inte används och ställ ihop skor som hör samman. De skor som inte är aktuella för säsongen flyttar du till garderoben.

Enkla knepen: Så skapar du ordning i garderoben

2. Köket

Ställ in i disk i maskinen och töm diskstället. Spraya köksbänken, kylskåpet, köksluckorna etc och torka av med en mikrofiberduk. Torka även av köksbordet. Häng upp nya kökshanddukar.

Dessa färgglada mikrofiberdukar är perfekta för allrengöring. Dukarna putsar och rengör utan att efterlämna ludd eller ränder och är lika effektiva våta som torra.

Läs mer och beställ mikrofiberdukar här (reklamlänk från Aller media shop)

Foto: Aller media shop

3. Badrummet

Torka av handfat, toalett och badkarskanter. Putsa badrumsspegeln och dra samtidigt över med en spegelputs på andra speglar och glasskivor i hemmet. Häng upp nya handdukar och se till att det finns en fräsch tvål.

Detta smarta putsredskapet gör det enkelt att hålla ytorna skinande rena, tack vare kombinationen av vätskebehållaren i handtaget och mikrofiberduken som borste. Med bara några små tryck får du snabbt perfekt resultat.

Läs mer och beställ spegelputsen här (reklamlänk från Aller media shop)

Foto: Aller media shop

4. Vardagsrummet

Rätta till kuddarna i soffan och ställ eventuella stolar rätt. Plocka undan tidningar och annat som ligger framme. Dra över soffan med en luddborste och torka av tv:n.

Dessa smarta borstredskap har tusentals små mikroborstar som gör att du snabbt och enkelt får bort smuts och små hårstrån från dina möbler i ett enda drag. Luddborstarna säljs i 2-pack i två olika storlekar och kan användas om och om igen.

Läs mer och beställ luddborstarna här (reklamlänk från Aller media shop)

Foto: Aller media shop

5. Vädra

Inget ger ett så fräscht intryck som frisk luft. Öppna alla fönster och vädra ut inneluften i hemmet. Du kan även sänka belysningen för en mysigare stämning, och tända några ljuslyktor.

Dessa tre ljuslyktor i metall har ett laserskuret mönster som sprider ett vackert sken med ljusspel på väggarna. Setet innehåller färgerna guld, koppar och silver.

Läs mer och beställ ljuslyktorna här (reklamlänk från Aller media shop)

Foto: Aller media shop

Källa: Bra vardag

Här är stället som nästan ALLA glömmer att städa

Förvaringstips och detaljer som gör hemmet mer organiserat