Artikeln innehåller reklamlänkar

Glöm slit och släng: Här är 7 smarta prylar du kan använda om och om igen

Kvinna suckar och tittar på en papperspåse med mat.

Foto: TT/shutterstock

Du slipper släpa och kånka från affären samtidigt som du gör en insats, både för miljön – och för din ekonomi!

Gillar du återbruk? Då är dessa sju saker till hemmet något du borde titta närmre på!

Du känner igen dem som rena slit och släng-prylar som efter en endaste användning hamnar direkt i soptunnan. Förutom att det belastar vår miljö i onödan blir det en farlig massa släpande av prylar från affären varje år!

Gör dig själv, miljön och din plånbok, en tjänst genom att investera i de här smarta vardagsprylarna som du kan använda om och om igen.

7 vardagsprylar du kan använda om och om igen

1. Bakplåtsduk

Ett måste i varje hem! De smarta bakplåtsdukarna går att använda om och om igen och som en bonus behöver du varken använda smör eller olja när du har dessa fiffiga dukar på plåten! Läs mer och beställ här. (länk till Bagaren & Kocken)

2. Nätpåsar

Från den 1 maj 2020 kostar även de små påsarna för frukt och grönt pengar i många affärer. De smarta nätpåsarna är en smart investering och håller dessutom frukt och grönsaker fräscha längre. Läs mer och beställ här. (länk till Tradedoubler.com)

3. Matlådor

Smarta och hopfällbara matlådor i 4 olika storlekar Ta minimalt med utrymme och tål diskmaskin och mikrovågsugn . Läs mer och beställ här. (länk till Tradedoubler.com)

4. Tygservetter

8-pack randiga servetter i återvunnen bomull. Den garnfärgade randen ger ett diskret mönster som passar in året runt och i många olika stilar. Servetter av bomull gör måltiden extra festlig. Läs mer och beställ här. (länk till Awin.com)

5. Termosflaska

Glöm allt om att dricka ur plastflaskor – den snygga termosflaskan håller din dryck iskall i upp till 24 timmar eller varm i upp till 12 timmar och har dessutom en vakuumisolering som gör att den aldrig kondenserar och blöter ner din väska! Läs mer och beställ här. (länk till Åhléns)

6. Luddborste

Ett betydligt mer miljövänligt alternativ än en klädrulle är en självrengörande luddborste! Dessa smarta modeller har tusentals små microborstar som gör att man snabbt och enkelt får bort små hårstrån från exempelvis djur i ett enda drag. Läs mer och beställ här. (länk till Tradedoubler.com)

7. Kronljus med LED-ljus

Visst är det härligt med ljus, men mindre härligt när de hela tiden tar slut! De här LED-kronljusen kan du använda år efter år och en liten magnet i lågan gör dem riktigt verklighetstrogna och minskar dessutom brandrisken. Läs mer och beställ här.

Se också: Grönsaksrester du kan återodla

1:53

Efter reklamen: 7 grönsaksrester du aldrig ska slänga - återodla i stället!

(1:53)