Trending: HusmorstipsStädknepÅterbrukHuskurer

Hur förvarar man bäst färsk majs?

26 aug, 2016 
Malin Perlheden
Vi lär dig hur du förvarar majs i frysen i upp till sex månader.
Majssäsongen är här! Plocka så mycket du bara kan – den håller sig superfin i frysen i ett halvår när du förvarar den så här!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Augusti och september är de stora majsmånaderna i Sverige. Majsplantan kan bli upp till sex meter hög och det finns gott om självplocksställen runtom i landet så passa på att ge dig ut med resten av familjen och plocka – det blir garanterat en rolig dag för er alla!

Och var inte rädd för att plocka för mycket, du kan faktiskt spara många slantar på att frysa in din egenplockade majs.

Så förvarar du majs i frysen

Blanchera först majskolvarna i 5 minuter i kokande vatten och lägg dem därefter direkt i ett isbad så att de snabbt blir kalla. Plocka upp majskolvarna ur isbadet och torka dem med en ren diskhandduk.

När de är ordentligt torra lägger du dem i en fryspåse och pressar ur all luft ordentligt innan du stänger påsen – detta förhindrar att syret fryser och skapar kondens i påsen.

Lägg i frysen – och se fram emot att kunna njuta av att ha färsk majs nära till hands i åtminstone 6 månader.

Källa: TipHero, mfl
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också: Så fryser man avokado

Skivad avokado – så här fryser du den.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons