Hur förvarar man bäst färsk majs?

Vi lär dig hur du förvarar majs i frysen i upp till sex månader.
Majssäsongen är här! Plocka så mycket du bara kan – den håller sig superfin i frysen i ett halvår när du förvarar den så här!

Augusti och september är de stora majsmånaderna i Sverige. Majsplantan kan bli upp till sex meter hög och det finns gott om självplocksställen runtom i landet så passa på att ge dig ut med resten av familjen och plocka – det blir garanterat en rolig dag för er alla!

Och var inte rädd för att plocka för mycket, du kan faktiskt spara många slantar på att frysa in din egenplockade majs.

Så förvarar du majs i frysen

Blanchera först majskolvarna i 5 minuter i kokande vatten och lägg dem därefter direkt i ett isbad så att de snabbt blir kalla. Plocka upp majskolvarna ur isbadet och torka dem med en ren diskhandduk.

När de är ordentligt torra lägger du dem i en fryspåse och pressar ur all luft ordentligt innan du stänger påsen – detta förhindrar att syret fryser och skapar kondens i påsen.

Lägg i frysen – och se fram emot att kunna njuta av att ha färsk majs nära till hands i åtminstone 6 månader.

Källa: TipHero, mfl
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också: Så fryser man avokado