Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurer

Så gör du egna påskkycklingar i marsipan – steg för steg

21 mar, 2023 
Cecilia Persson
gör egna marsipankycklingar till påsk – sötaste påskkycklingarna
En högtid som påsken är det perfekta tillfället att testa på nya pyssliga projekt och skapa ätbara dekorationer som också är fina att titta på. Med bara ett fåtal ingredienser och lite kreativitet kan du skapa en flock gulliga påskkycklingar som uppskattas av både stora och små.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Påsken står snart för dörren och finns det något bättre sätt att fira den än med att göra sina egna goda och inte minst gulliga påskkycklingar i marsipan? Dessa små godbitar är perfekta att bjuda dina nära och kära på, eller för att addera ännu mer påskkänsla till dukningen.

Göra påskkycklingar i marsipan

I den här steg för steg-guiden visar vi dig hur du gör marsipankycklingar som inte bara ser underbart gulliga ut utan också är riktigt enkla att få till.

Du behöver:

  • Gul marsipan
  • Orange marsipan eller ätbar färg
  • Ätbar penna

Gul marsipan

Den här högkvalitativa gula marsipanen är av kommer från Örebro och är både riktigt god att äta och enkel att kavla ut. Se mer och köp marsipanen här (reklamlänk).

gul marsipan för marsipankycklingar
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Orange marsipan

Marsipanen finns i många olika färger, bland annat den här orange nyansen som passar perfekt för att använda till påskkycklingarna. Se mer och köp marsipanen här (reklamlänk).

Annons
orange marsipan för marsipankycklingar
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Steg 1: Forma kroppen

Börja med att rulla en liten bit marsipan till en boll som ska bli kycklingens kropp. Hur mycket marsipan du behöver beror på hur stora och hur många påskkycklingar du vill göra. Platta till bollen något så att den blir oval.

Steg 2: Forma huvudet

Ta en mindre bit marsipan än du använde till huvudet och forma det till en boll. Fäst huvudet på kroppen genom att trycka ihop de två delarna och fukta lite emellan om du vill att de ska fästa bättre.

Göra marsipankyckling - steg för steg

Steg 3: Gör vingarna

Kavla ut en liten bit marsipan och skär ut den form som du vill att vingarna ska ha. Fäst dem på kroppen. Du kan även göra en liten "frisyr" till påskkycklingen genom att rulla en liten bit marsipan till en smal "korv" och snurra ihop den.

Annons

Steg 4: Gör näbb och fötter

Gör samma sak med näbben samt fötterna i den orange marsipanen och fäst dem på samma sätt som vingarna.

Göra marsipankyckling - steg för steg

Tips! Om du vill kan du även kavla ut lite ofärgad marsipan eller mandelmassa för att göra en liten byxa till kycklingen.

Steg 4: Lägg till ögon

Använd en penna med ätbar färg för att göra två små ögon på kycklingen.

Göra marsipankyckling - steg för steg

Ätbar penna

Den här pennan i ätbar färg finns i många olika kulörer, bland annat blå, svart och brun. Läs mer om pennan och köp den här (reklamlänk).

Annons
ätbar penna - penna med ätbar färg
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Nu har du underbara små påskkycklingar i marsipan som kommer uppskattas av både stora och små. De är inte bara roliga att göra utan är också perfekta att addera på en påsktårta eller annan dessert för extra mycket påskkänsla.

Påskkycklingar – inspiration

Spana in fler gulliga påskkycklingar som kan inspirera dig i ditt marsipankyckling-skapande och släpp fram din egen kreativitet genom att testa dig fram.

Varför inte testa på att göra en liten kycklingfamilj i olika storlekar och åldrar?

Annons
påskkycklingar - familj

Du kan även göra dessa sömniga påskkycklingar och spara äggskalen när du lagar mat eller bakar för att pynta med dem tillsammans med dina marsipankycklingar.

sovande påskkycklingar
Annons
Enkel påsktårta med hallonmousse och kokosBrand logo
Enkel påsktårta med hallonmousse och kokos
Annons