Pennans smarta funktion – som du inte visste om

Bläckpennan Cristal från Bic med ett smart hål i locket.

Foto: Bic

Bläckpennan från Bic med ett litet lock är en penna som nästan alla har använt någon gång i sitt liv – både märket och modellen är vanliga på arbetsplatser och skolor.
Men har du tänkt på att locket har ett litet hål?
Här är den smarta anledningen bakom!

Bläckpennan Cristal från märket Bic måste vara en av världens vanligaste pennor, och även i Sverige är det få personer som inte har använt den alldagliga bläckpennan – vare sig man stött på den hemma, i skolan eller på jobbet.

Se också: 7 saker vi minns från 90-talet

Till skillnad från en del andra bläckpennor med lock så har den här pennmodellen ett litet hål på sitt lock, något man kan undra om det är kontraproduktivt om syftet är att locket ska gör att bläcket inte torkar ut.

Men locket är nog mest till för att man inte ska råka rita med pennan i onödan – och hålet i locket har en annan, och livsviktig funktion.

Därför är det ett hål i locket på vanliga bläckpennan

Man har nämligen insett att det är många som, medvetet eller omedvetet, tuggar på sina pennor, och locket på pennan är till för att rädda liv. De allra flesta som råkar sätta saker i halsen är barn i åldrarna sex till 15 år, och om man råkar sätta pennlocket i halsen så är hålet till för att man inte ska kvävas. Genom lockets lilla hål kan man fortfarande få luft, och får mer tid att få upp locket ur halsen innan det är en fråga på liv och död.

Källa: Brightside.me

Smarta knepet med kryddburken – som du inte visste om

Här är funktionen på brödrosten som många missat: ”Så pinsamt”